• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
billede til opskrift på klejner
Lækre og nemme klejner der smager fantastisk godt. Og sådan en klejne hører jo julen til. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du klejner til jul. Få den bedste klejne opskrift, hvor dejen er let at arbejde med, og hvor klejnerne er nemme at koge i palmin eller olie.

Klejner hører selvfølgelig julen til, og her får du den bedste klejne opskrift, der er nem at gå til.

Klejnerne smager fantastisk godt, og du får omkring 30 klejner ud af denne opskrift. Afhængig af hvor store du laver dem.

Tip: Traditionelt koger man klejner i palmin, der desværre indeholder en stor mængde mættet fedt. Du kan dog også koge klejnerne i vindruekerneolie, og selvom det ændrer smagen en smule, så smager klejnerne altså stadig forrygende godt. Og så er de lidt sundere.

Opskrift på klejner

billede til opskrift på klejner

Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Dej på køl: 1 time t
Tid: 1 time t 50 minutter min
Servings: 30 stk.

Ingredienser

  • 160 g kartoffelmel
  • 340 g hvedemel
  • 175 g smør
  • 125 g flormelis
  • 2 æg
  • 1 teske hjortetaksalt lille og strøgen teske
  • 4 spsk. vand koldt
  • 1 citron skal af 1-2 citroner
  • 2 pakker palmin til kogning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hak smørret ud i de to slags mel, og bearbejd det med hænderne til det bliver en grynet masse.
  • Tilsæt æg, vand, hjortetaksalt, flormelis og reven citronskal.
  • Bland det først i skålen, tag så massen ud på bordet og saml det. Selv om det er lidt klistret, så tilsæt ikke for meget ekstra mel!!!
  • Ælt det ikke for meget, bare saml det og sørg for at alle ingredienserne er godt fordelt. Hvis det er for tørt, så tilsæt LIDT ekstra koldt vand.
  • Læg dejen til dine klejner i køleskab i mindst 1 time.
  • Rul dejen ud til ca. 3 mm. og skær med en klejnespore eller med hvad du har.
  • Smelt palmin og varm det op til det syder omkring en tændstik (ikke svovl enden). Du kan også koge klejner i vindruekerneolie, hvor du skal bruge ca. 1 liter olie.
  • Kog ikke for mange klejner ad gangen, og kog dem indtil de ser færdige ud. De skal ikke være for mørke.
  • Læg klejnerne på fedtsugende papir, og forsæt til de alle er kogte.

Næringsindhold

Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
Mængde pr. portion
Kalorier
128
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
23
mg
8
%
Natrium
 
43
mg
2
%
Kalium
 
40
mg
1
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
163
IU
3
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
7
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigkogte klejner kan eventuelt drysses med flormelis inden de serveres.

Klejnerne er bedst når de er nykogte. Opbevares i en tætsluttende beholder efter afkøling.

Se flere opskrifter

  • billede med brunkager
    Brunkager - den bedste brunkagedej
  • billede med lagkagehusets pebernødder
    Opskrift på Lagkagehusets pebernødder
  • billede til vaniljekranse opskrift
    Sprøde vaniljekranse opskrift med sprøjtepose

Se disse opskrifter:

  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Sådan laver du italiensk marengs
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required