• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Sovs og sauce » Klassisk persillesovs opskrift
et billede med persillesovs
Persillesovs er nem at lave, og den opbagte sovs med persille er god til frikadeller, rødspætter og andet. Foto: Holger Rørby Madsen.

Klassisk persillesovs opskrift

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du en klassisk opskrift på persillesovs. En opbagt sovs med persille, som du kan servere til frikadeller, rødspætter og meget andet.

Persillesovs er ægte dansk mad, og sovsen er super nem at lave.

Son persille anvendes kruspersille, der hakkes fint, og persillesovsen passer perfekt til helstegte rødspætter, frikadeller og meget andet.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på persillesovs

et billede med persillesovs

Persillesovs

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Tid: 10 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. smør
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 3-4 dl mælk
  • 1 bdt. persille stort bundt, hakket
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smelt smør i en lille gryde og tilsæt hvedemel, rør det sammen.
  • Hæld mælken i lidt efter lidt, lad det koge op mellem hver gang.
  • Tilsæt mælk indtil sovsen har den konsistens som du ønsker din persillesovs skal have.
  • Lad sovsen koge igennem et par minutter, for at koge melsmagen ud. Pisk i det, så det ikke brænder på.
  • Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Skru ned og vend persillen i til en lækker persillesovs.

Næringsindhold

Persillesovs
Mængde pr. portion
Kalorier
106
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
24
mg
8
%
Natrium
 
655
mg
28
%
Kalium
 
123
mg
4
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
381
IU
8
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
96
mg
10
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Persillesovs kan også smages til med lidt citronsaft og sukker for mere smag. Sovsen serveres straks.

Nyd den blandt andet til stegt flæsk.

Fakta om persille

Her er nogle fakta om persille:

  1. Oprindelse: Persille stammer fra Middelhavet og er en af de ældste kendte krydderurter.
  2. Navn: Persille kommer fra det franske ord "persil," som betyder "lille skov."
  3. Smag: Persille har en mild, men distinkt smag, der beskrives som en blanding af græsagtigt og peberagtigt.
  4. Anvendelse: Persille bruges ofte som et krydderi i en række forskellige retter, herunder saucer, salater, farsretter, kartoffelretter og marinader.
  5. Sundhedsmæssige fordele: Persille er en god kilde til vitaminer og mineraler, herunder A-vitamin, C-vitamin, jern og kalium. Det er også kendt for at have anti-inflammatoriske og antioxidantegenskaber.
  6. Dyrkning: Persille er en nem plante at dyrke i en have eller i en vindueskarm, og det tager ofte kun nogle få uger at gå fra frø til modne planter.

Se flere opskrifter:

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

Paprikasovs - opskrift på lækker paprika sauce

Karrysovs - opskrift på Danmarks bedste karry sauce

Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt

Se disse opskrifter:

  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika
  • Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs
  • 10 gulerodsboller med græskarkerner
  • Sunde havregrynskager med fuldkorn
  • Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

et billede med moscow mule cocktail

Moscow Mule cocktail med vodka og ginger beer

billede med pasta med svampe, asparges, tomater og bacon

Pasta med svampe, asparges og bacon

billede med lagkagehusets pebernødder

Opskrift på Lagkagehusets pebernødder

billede til spaghetti med kødboller

Spaghetti med kødboller og tomatsovs

billede til stuvet spinat med parmesan

Stuvet spinat med parmesan

squashboller

Squashboller - nemme boller med squash

billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut

Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut

cremede flødekartofler i ovn opskrift

Super nemme flødekartofler i ovn

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

billede til kanelbrød med rosiner

Kanelbrød med rosiner (julebrød)

billede med guacamole avocado dip

Guacamole - lækker avocado dip

Mazarintærte med nougat

Mazarintærte med nougat

billede med wienerschnitzel med dreng

Wienerschnitzel med brasede kartofler

kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Grøntsagslasagne med ricotta a la Newyorkerbyheart

Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required