• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad
billede med kartoffelæggekage
Kartoffelæggekage er en klassisk æggekage med kartofler, løg og peberfrugt, og det er billig aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

Opdateret: 25. jan 2023 · Udgivet: 10. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Lav en lækker kartoffelæggekage med peberfrugt og løg. Her er den nemme opskrift på æggekage med kartofler, og det er billig aftensmad.

Kartoffelæggekage er, som navnet siger, en lækker æggekage med kartofler og andet fyld.

Kartoffelæggekagen er nem at lave, smager godt og så er det altså billig aftensmad.

Samtidig er æggekagen mættende, blandt andet på grund af kartoflerne, og derfor kan du sagtens spise den som et hovedmåltid. Evt. med en salat og et stykke rugbrød til.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kartoffelæggekage

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Fyld til kartoffelæggekage

  • 10 kartofler ikke for store, i tern eller skiver
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 2 mellemstore løg i tern
  • 1 rød peberfrugt skæres i strimler
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie

Æggemasse

  • 8 æg
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. mælk
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm en pande op og kom olivenolie på, tilsæt kartofler og lad dem stege næsten møre ved middelvarme. Rør i dem af og til, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Når kartoflerne er næsten møre, tilsættes løg og hvidløg, som får lov til at stege med til kartoflerne er møre.
  • Pisk ingredienserne til æggemasse sammen.
  • Kom lidt olie på en anden pande og hæld æggemassen på.
  • Lad æggemassen få lov til at sætte sig i 10-15 minutter, i de første minutter løftes der lidt i kanterne og skrabes lidt rund.
  • Hæld så kartoffelblandingen på og lad det stege videre ved lav varme til æggemassen er så stivnet, så den kun er let fugtig på overfladen.
  • Pynt din kartoffelæggekage med rød peber i strimler.

Næringsindhold

Kartoffelæggekage
Mængde pr. portion
Kalorier
639
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
328
mg
109
%
Natrium
 
1325
mg
58
%
Kalium
 
2520
mg
72
%
Kulhydrater
 
103
g
34
%
Kostfibre
 
13
g
54
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
23
g
46
%
Vitamin A
 
1425
IU
29
%
Vitamin C
 
148
mg
179
%
Calcium
 
136
mg
14
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige kartoffelæggekage serveres straks. Den kan evt. pyntes med lidt snittet purløg.

Serveres gerne med rugbrød og lidt sennep.

Se flere opskrifter med æg:

Opskrifter med æg: Hvad kan du bruge æg til?

Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

Sådan laver du den bedste omelet

Se disse opskrifter:

  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med gastrik

Gastrik

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde med squash og champignon

knuste kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør

billede med hummus

Hummus - nem og hjemmelavet med kikærter

billede til langtidsstegt tykkam med stout

Langtidsstegt tykkam med stout lavet i ovn

Mazarintærte med nougat

Mazarintærte med nougat

billede til hjemmebagte rugkiks

Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt

billede med sojamarinade

Sojamarinade med honning til kylling og svinekød

billede med grove flutes

Grove flutes - koldhævet groft flute

billede med bananmuffins

Bananmuffins med chokolade og kokos

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

billede til cremet champignonsauce

Cremet champignonsauce med rødvin

billede med indbagt laks i spinat

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

billede til opskrifter med hakket oksekød

Opskrifter med hakket oksekød

avocadosala

Nem avocadosalsa - opskrift på salsa med avocado

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required