Lav en lækker kartoffelæggekage med peberfrugt og løg. Her er den nemme opskrift på æggekage med kartofler, og det er billig aftensmad.
Kartoffelæggekage er, som navnet siger, en lækker æggekage med kartofler og andet fyld.
Kartoffelæggekagen er nem at lave, smager godt og så er det altså billig aftensmad.
Samtidig er æggekagen mættende, blandt andet på grund af kartoflerne, og derfor kan du sagtens spise den som et hovedmåltid. Evt. med en salat og et stykke rugbrød til.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kartoffelæggekage

Ingredienser
Fyld til kartoffelæggekage
- 10 kartofler ikke for store, i tern eller skiver
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 2 mellemstore løg i tern
- 1 rød peberfrugt skæres i strimler
- salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie
Æggemasse
- 8 æg
- 1 spsk. hvedemel
- 1 spsk. mælk
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Varm en pande op og kom olivenolie på, tilsæt kartofler og lad dem stege næsten møre ved middelvarme. Rør i dem af og til, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Når kartoflerne er næsten møre, tilsættes løg og hvidløg, som får lov til at stege med til kartoflerne er møre.
- Pisk ingredienserne til æggemasse sammen.
- Kom lidt olie på en anden pande og hæld æggemassen på.
- Lad æggemassen få lov til at sætte sig i 10-15 minutter, i de første minutter løftes der lidt i kanterne og skrabes lidt rund.
- Hæld så kartoffelblandingen på og lad det stege videre ved lav varme til æggemassen er så stivnet, så den kun er let fugtig på overfladen.
- Pynt din kartoffelæggekage med rød peber i strimler.
Næringsindhold
Noter
Den færdige kartoffelæggekage serveres straks. Den kan evt. pyntes med lidt snittet purløg.
Serveres gerne med rugbrød og lidt sennep.
Se flere opskrifter med æg:
Opskrifter med æg: Hvad kan du bruge æg til?
Kom med din kommentar