• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Fisk og skaldyr » Indbagt laks med spinat - laks i butterdej
billede med indbagt laks i spinat
Indbagt laks med spinat, der er laks, der pakkes ind i butterdej sammen med fyld. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

Opdateret: 18. apr 2022 · Udgivet: 18. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på indbagt laks med spinat. Det er laks, der pakkes ind i butterdej sammen med lækkert fyld. God som gæstemad.

Indbagt laks med spinat er dejlig aftensmad, der bestemt også er fantastisk som gæstemad.

Her bages stykker af laks med spinatfyld i pakker med butterdej, og butterdejspakkerne med laks er faktisk rimelig nemme at lave.

Her er der anvendt lidt champignon, men dem kan du sagtens udelade. Og frossen spinat kan udskiftes med en frisk spinat.

Opskriften er beregnet til to personer, men brug knapperne under mængde i opskriftsboksen, hvis du skal lave til et andet antal.

Opskrift på indbagt laks

billede med indbagt laks i spinat

Indbagt laks med spinat

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk. laks skind- og benfri laksefileter
  • Lidt Wasabi/sesame krydderi kan undværes
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt olivenolie
  • 5 kugler spinat frossen, optøet i mikroovn i beholder med låg
  • 5 store champignon skåret i skiver
  • 1 skalotteløg finthakket
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1-1½ dl madlavningfløde
  • 1 citron saft af ½ citron eller lime
  • Lidt oliemargarine flydende
  • 1 spsk. hvedemel
  • Lidt muskatnød revet
  • 4½ plader butterdej
  • 1 æg lidt sammenpisket æg til pensling
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hvis der er skind på laksen, så skal det fjernes, sammen med det brune kød. Det synes jeg ikke smager så godt til indbagt laks.
  • Varm lidt olie op på en pande og brun hurtigt laks på begge sider, krydr med salt og Wasabi & sesame krydderi.
    Laksen krydres med Wasabi & Sesame fra Santa Maria
  • Tag den af panden, dryp med lidt presset citronsaft og lad dem afkøle lidt.
  • Varm lidt oliemargarine op i en gryde ved middelvarme, tilsæt skalotteløg og lad dem sautere, til de bliver bløde og gennemsigtige.
  • Tilsæt champignon og lad dem stege med, til væden de afgiver er kogt ind igen, krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med lidt, under omrøring. Drys mel over og rør det sammen, tilsæt madlavningsfløden lidt efter lidt, lad det koge op imellem hver gang det tilsættes så du kan vurdere tykkelsen. Opbagningen skal være godt tyk.
  • Tilsæt den optøede spinat og rør godt rundt, lad det varme igennem og juster evt. tykkelsen med lidt mere madlavningsfløde.
  • Smag fyldet til indbagt laks med spinat til med salt, friskkværnet peber, revet muskatnød og citronsaft.
    Madlavningsfløde tilsættes, til det bliver til en tyk sovs
  • Rul butterdejsplader lidt ud på et meldrysset bord, de fire stykker butterdej skal have ca. samme størrelse. Den halve butterdejsplade, bruges til at lave evt. pynt med.
    Butterdejsplader rulles ud og laksen lægges ovenpå
  • Læg to butterdejsplader på en bageplade med bagepapir. Læg et stykke laks på midten af hver og top op med spinatfyld.
    derefter spinatstuvning til indbagt laks
  • Læg en butterdejsplade over hver og tryk siderne godt sammen - skær evt. overskydende dej fra - hvis de er lidt for store.
  • Prik nogle huller i dejen med en gaffel og pensl overfladen med sammenpisket æg, tilsæt ganske lidt salt.
  • Skær evt. blade ud - eller anden pynt - af den ½ butterdejsplade (som også skal udrulles lidt) og læg dem ovenpå den penslede overflade.
    Endnu en butterdejsplade lægges over, trykkes sammen og pyntes evt
  • Pensl også pynten og nu skal indbagt laks med spinat have 12-15 minutter ved 185 grader varm ovn (varmluft). Dejen skal være gylden og sprød.

Næringsindhold

Indbagt laks med spinat
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Indbagt laks med spinat serveres straks, og du kan bruge laks pakket ind i butterdej som enten en god forret eller som hovedret.

Som forret skal du kun servere en en pakke butterdejslaks til hver person.

Se flere lækre madopskrifter:

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

Se disse opskrifter:

  • Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce
  • Laks med bacon og pasta
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

kylling caprese med mozzarella og tomat

Kylling caprese med mozzarella og tomat

bagte rødløg med ost og spinat

Bagte rødløg med ost og spinat

billede med andeconfit - confit de canard

Confit de canard - lækker andeconfit

et billede med koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager og ris

verdens bedste kokostoppe med chokolade

Verdens bedste kokostoppe med chokolade

billede med

Pandekager med øl - lækre ølpandekager

Culottesteg med balsamico-skysauce

Culottesteg med balsamico-skysauce

billede med kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg - kogetid og temperatur

billede til brunede kartofler i ovn

Opskrift på brunede kartofler i ovn

spaghetti med kødsovs

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

billede med farsbrød med bacon

Farsbrød med bacon og BBQ sauce

billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Nutella cookies

Nutella cookies - lækre kager med Nutella

billede til Caprese salat med tomat og mozzarella

Caprese salat med tomat og mozzarella

newyorker gryde med oksekød og perleløg

Newyorker gryde med oksekød og perleløg

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required