• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Hjemmelavet rabarberkompot i ovn
billede med rabarberkompot
Rabarberkompot er nem at lave, og denne lækre kompot med rabarber laves i din ovn. Den smager fremragende. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

Opdateret: 30. jun 2022 · Udgivet: 30. jun 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Rabarberkompot er lækker til alt fra kage, is og kylling. Her er en nem opskrift, hvor laver kompot med rabarber i din ovn. Super simpelt.

Rabarberkompot er virkelig smagen af dansk sommer, og med denne opskrift bliver det ikke lettere, at lave en skøn kompot med friske rabarber.

Du laver nemlig rabarberkompotten i din ovn, og det tager under en halv time.

Her er den lavet med kornene fra en stang vanilje, men du kan også udskifte vaniljestangen med et par teskefulde vaniljesukker.

Opskrift på rabarberkompot

billede med rabarberkompot

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g rabarber rengjorte, skåret i ca. 2 cm. lange stykker
  • 100 g rørsukker eller alm. sukker
  • 1 vaniljestang du skal skrabe kornene ud
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom rabarber i et ovnfast.
  • Bland sukker og vaniljekorn rigtig godt sammen, så kornene er godt fordelt.
  • Hæld det over de udskårne rabarber og vendt godt rundt.
  • Sæt i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) i 20-25 minutter, rør i det et par gange undervejs.
  • Lad din rabarberkompot køle af, inden den bruges.

Næringsindhold

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
125
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.3
g
0
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.05
g
Natrium
 
5
mg
0
%
Kalium
 
362
mg
10
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
128
IU
3
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
108
mg
11
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige rabarberkompot kan nydes til en hjemmelavet is, som tilbehør til verdens bedste chokoladekage, stegt kylling og meget andet.

Se flere opskrifter med rabarber:

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

Se disse opskrifter:

  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Kyllingesandwich med bacon og guacamole
  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med blomkålsris

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

billede med fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

billede med jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe - lækker og cremet

et billede med koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager og ris

billede med nøddebund

Nøddebund med jordbær og flødeskum

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

Tunmousse a la Newyorkerbyheart

Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

kogning af hvide asparges

Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning

kærnemælksfromage opskrift

Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

et billede med et stykke fynsk brunsviger kage

Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

billede til kylling med hvidløg, chili og pasta

Kylling med hvidløg, chili og pasta

billede til ferskensuppe med rejer og karry

Ferskensuppe med karry og rejer

billede med salat med kartofler og soltørrede tomater

Salat med kartofler og soltørrede tomater

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required