• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Hjemmelavet rabarberkompot i ovn
billede med rabarberkompot
Rabarberkompot er nem at lave, og denne lækre kompot med rabarber laves i din ovn. Den smager fremragende. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Rabarberkompot er lækker til alt fra kage, is og kylling. Her er en nem opskrift, hvor laver kompot med rabarber i din ovn. Super simpelt.

Rabarberkompot er virkelig smagen af dansk sommer, og med denne opskrift bliver det ikke lettere, at lave en skøn kompot med friske rabarber.

Du laver nemlig rabarberkompotten i din ovn, og det tager under en halv time.

Her er den lavet med kornene fra en stang vanilje, men du kan også udskifte vaniljestangen med et par teskefulde vaniljesukker.

Opskrift på rabarberkompot

billede med rabarberkompot

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g rabarber rengjorte, skåret i ca. 2 cm. lange stykker
  • 100 g rørsukker eller alm. sukker
  • 1 vaniljestang du skal skrabe kornene ud
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom rabarber i et ovnfast.
  • Bland sukker og vaniljekorn rigtig godt sammen, så kornene er godt fordelt.
  • Hæld det over de udskårne rabarber og vendt godt rundt.
  • Sæt i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) i 20-25 minutter, rør i det et par gange undervejs.
  • Lad din rabarberkompot køle af, inden den bruges.

Næringsindhold

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
125
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.3
g
0
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.05
g
Natrium
 
5
mg
0
%
Kalium
 
362
mg
10
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
128
IU
3
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
108
mg
11
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige rabarberkompot kan nydes til en hjemmelavet is, som tilbehør til verdens bedste chokoladekage, stegt kylling og meget andet.

Se flere opskrifter med rabarber:

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

Se disse opskrifter:

  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Kyllingesandwich med bacon og guacamole
  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

billede med sauce bearnaise

Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt

Kardemommestænger med marcipan-remonce

Kardemommestænger med marcipan-remonce

billede til hjemmelavet mørdej

Sådan laver du mørdej - nem opskrift

spidskålssalat

Spidskålssalat med ærter og dressing

billede med majspandekager med kylling- og spinatfyld

Majspandekager med kylling- og spinatfyld

billede til hjemmelavede melboller

Hjemmelavede melboller til suppe

billede til Nutella Cheesecake Brownies

Nutella cheesecake brownies

billede til opskrifter med blomkål

Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

et billede med persillesovs

Klassisk persillesovs opskrift

luksus råkost salat

Luksus råkost salat med hvidkål

stegt rødkål med valnødder og tranebær

Stegt rødkål med valnødder og tranebær

billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver

Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver

billede med parisertoast og croque monsieur

Parisertoast - Croque Monsieur

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required