• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
billede med hjemmelavede falafler
Hjemmelavede falafler smager himmelsk godt, og med denne opskrift undgår du, at falaflerne smuldrer på panden eller i gryden. Foto: iStock.com.

Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Træt af falafler, der smuldrer på panden eller i gryden? Så prøv denne fantastiske og skudsikre opskrift på de bedste og mest lækre falafler.

Falafler er sådan set vegetariske frikadeller, der især er populære i Mellemøsten, men som spises verden over.

Mange frygter lidt at lave falafler, fordi de kan smuldre på panden eller i gryden, men med denne opskrift skal du nok komme i land med den perfekte falafel.

Fremgangsmåden er ganske nem, bare du husker at kikærterne skal i blød natten over, og så er du klar til at gå i gang.

Der er koriander i denne opskrift, men det kan sagtens udelades, og du får ca. 16 falafler af denne portion. Det afhænger selvfølgelig af, hvor store eller små de laves.

Opskrift på falafler

billede med hjemmelavede falafler

Hjemmelavede falafler

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Vegetar
Køkken: Mellemøsten
Tid: 1 time t
Servings: 16 stk.

Ingredienser

  • 4 dl kikærter tørrede, godt skyllede
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 lille løg i grove stykker
  • 6 fed hvidløg knust let med en kniv
  • 2 tsk. spidskommen stødt
  • 1 tsk. koriander stødt
  • ¼ tsk. chiliflager tørrede, knuste
  • 1 håndfuld persille plukket
  • 2 spsk. koriander frisk
  • flagesalt friskkværnet peber
  • rapsolie til fritering af falafler
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl de tørrede kikærter godt og gå dem efter.
  • Kom dem i en skål og hæld vand over, så det står ca. 4 cm. over kikærterne. Lad dem stå i 12-24 timer.
  • Hæld vandet fra og skyld dem godt igen.
  • Kom kikærterne i en foodprocessor og tryk på "pulse" knappen, til kikærterne er groft hakkede - det skal ikke være en glat masse - der skal bare ikke være nogen hele kikærter tilbage i "farsen" til dine falafler.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og kør nu til massen bliver helt findelt. Skrab ned fra siderne af og til, så det hele kommer med og smag blandingen til med salt og friskkværnet peber.
    Kikærter, spidskommen, bagepulver, løg, hvidløg, stødt koriander, persille og frisk koriander
  • Stil det i køleskab til det skal bruges, gerne mindst et par timer.
    Den færdige falafel-masse til hjemmelavede falafler
  • Kom olie op i en gryde eller en dyb pande, så det står ca. 2-3 cm. op ad kanten og varm det op, til det er godt varmt.
  • Stik enden af en tændstik (ikke svovlenden!) ned i, hvis det syder omkring den, så er den tilpas.
  • Tag lidt af kikærtemassen og tryk det sammen. Form enten til kugler eller lav dine falafler lidt flade i det. Formen bestemmer du selv.
  • Kom falaflerne forsigtigt ned i den varme olie, hold øje med at de ikke hænger fast i bunden. Steg 4-5 ad gangen.
  • Vend falaflerne, så de bliver brune over det hele.
  • Tag de færdigstegte falafler op med en hulske og læg dem på køkkenrulle så de kan dryppe af.
    Stegte falafler lagt til afdrypning på køkkenrulle

Næringsindhold

Hjemmelavede falafler
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdige falafler serveres eventuelt sammen med hvidløgsdressing. Kan bruges til hjemmebagte pitabrød.

Se disse opskrifter:

  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Laks med bacon og pasta
  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce
  • Svinemørbrad med soja i ovn
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required