Træt af falafler, der smuldrer på panden eller i gryden? Så prøv denne fantastiske og skudsikre opskrift på de bedste og mest lækre falafler.
Falafler er sådan set vegetariske frikadeller, der især er populære i Mellemøsten, men som spises verden over.
Mange frygter lidt at lave falafler, fordi de kan smuldre på panden eller i gryden, men med denne opskrift skal du nok komme i land med den perfekte falafel.
Fremgangsmåden er ganske nem, bare du husker at kikærterne skal i blød natten over, og så er du klar til at gå i gang.
Der er koriander i denne opskrift, men det kan sagtens udelades, og du får ca. 16 falafler af denne portion. Det afhænger selvfølgelig af, hvor store eller små de laves.
Opskrift på falafler

Ingredienser
- 4 dl kikærter tørrede, godt skyllede
- 1 tsk. bagepulver
- 1 lille løg i grove stykker
- 6 fed hvidløg knust let med en kniv
- 2 tsk. spidskommen stødt
- 1 tsk. koriander stødt
- ¼ tsk. chiliflager tørrede, knuste
- 1 håndfuld persille plukket
- 2 spsk. koriander frisk
- flagesalt friskkværnet peber
- rapsolie til fritering af falafler
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede kikærter godt og gå dem efter.
- Kom dem i en skål og hæld vand over, så det står ca. 4 cm. over kikærterne. Lad dem stå i 12-24 timer.
- Hæld vandet fra og skyld dem godt igen.
- Kom kikærterne i en foodprocessor og tryk på "pulse" knappen, til kikærterne er groft hakkede - det skal ikke være en glat masse - der skal bare ikke være nogen hele kikærter tilbage i "farsen" til dine falafler.
- Tilsæt resten af ingredienserne og kør nu til massen bliver helt findelt. Skrab ned fra siderne af og til, så det hele kommer med og smag blandingen til med salt og friskkværnet peber.
- Stil det i køleskab til det skal bruges, gerne mindst et par timer.
- Kom olie op i en gryde eller en dyb pande, så det står ca. 2-3 cm. op ad kanten og varm det op, til det er godt varmt.
- Stik enden af en tændstik (ikke svovlenden!) ned i, hvis det syder omkring den, så er den tilpas.
- Tag lidt af kikærtemassen og tryk det sammen. Form enten til kugler eller lav dine falafler lidt flade i det. Formen bestemmer du selv.
- Kom falaflerne forsigtigt ned i den varme olie, hold øje med at de ikke hænger fast i bunden. Steg 4-5 ad gangen.
- Vend falaflerne, så de bliver brune over det hele.
- Tag de færdigstegte falafler op med en hulske og læg dem på køkkenrulle så de kan dryppe af.
Næringsindhold
Noter
De færdige falafler serveres eventuelt sammen med hvidløgsdressing. Kan bruges til hjemmebagte pitabrød.
Kom med din kommentar