• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Grove flutes - koldhævet groft flute
billede med grove flutes
Færdigbagte grove flutes, der er lavet en koldhævet dej. Her får du et lækkert og groft flute med den helt rigtige krumme. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Grove flutes - koldhævet groft flute

Opdateret: 6. sep 2022 · Udgivet: 6. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på grove flutes. Sådan laver du nemlig et koldhævet groft flute fra bunden, og disse flutes er nemme at bage.

De grove flutes smager fantastisk, og så er de altså nemme at bage derhjemme.

Her kan du se, hvordan du nemt bager et koldhævet. groft flute - ja, faktisk får du tre flutes ud af denne opskrift.

Brødene pyntes med lidt knust rosenpeber og flagesalt, men dette kan undlades. Du kan også bare pensle dine flutes med lidt vand.

Opskrift på grove flutes

billede med grove flutes

Grove flutes - koldhævet groft flute

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Servings: 3 stk.

Ingredienser

  • ½ liter vand koldt
  • 12 g gær
  • 1½ spsk. salt gerne groft salt
  • 100 g durummel
  • 100 g sigtemel
  • 200 g fuldkornshvedemel gerne italiensk
  • 250 g hvedemel

Pynt på de grove flutes

  • 2 tsk. rosenpeberkorn hele, knuste
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Opløs gær i det kolde vand og tilsæt de forskellige slags mel og saltet, rør dejen sammen i en røremaskine eller rør den i hånden. Dejen skal være klistret og lidt fugtig i det.
  • Dæk dejen til og stil den i køleskab - eller et koldt sted - natten over. Gerne ca. 10 timer, så bliver dine grove flutes bedst.
  • Næste dag beklædes en bageplade med bagepapir og dejen fordeles i 3 flutes på pladen. Jeg brugte en ske og glattede dem så lidt ud til sidst, men du kan også bruge hænderne, gør det du synes er nemmest.
  • Rids de grove flutes med en skarp kniv og drys med de knuste peberkorn og flagesalt.
  • Forvarm din ovn til 250 °C varmluft og sæt en skål med vand ind i bunden af ovnen.
  • Koldhævet groft flute skal bages i 5 minutter, skru derefter ned til 200 grader og bag i yderligere 8-9 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid på flutes. Luk gerne dampen ud af ovnen de sidste par minutter.

Næringsindhold

Grove flutes - koldhævet groft flute
Mængde pr. portion
Kalorier
828
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
0.3
g
Natrium
 
5829
mg
253
%
Kalium
 
297
mg
8
%
Kulhydrater
 
163
g
54
%
Kostfibre
 
17
g
71
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
16
IU
0
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Calcium
 
46
mg
5
%
Jern
 
10
mg
56
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad de grove flutes køle af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Hvis dine flutes skal fryses, så lad være med at bage dem helt færdige, men tag dem ud, afkøl dem og læg dem i fryseren. Koldhævet, groft flute er fremragende at fryse ned til senere brug.

Når de så skal spises, tages de op og bages færdige. Læg dem på en bagerist og lad dem køle lidt af, inden de serveres. Velbekomme.

Se flere brødopskrifter

  • billede med gammeldags franskbrød
    Franskbrød
  • billede med fødselsdagsboller
    Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
  • billede med hjemmelavede hvidløgsflutes
    Opskrift på hjemmelavet hvidløgsflute
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker

Se disse opskrifter:

  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
  • Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)
  • Grove pølsehorn med gulerødder
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med orangesnegle

Orangesnegle med appelsin og nougat

glaserede perleløg

Glaserede perleløg - nem opskrift

billede til rød karry suppe med mango og kylling

Rød karry suppe med mango og kylling

billede med sommersalat

Sommersalat med ferskner, serranoskinke og halloumi ost

kylling med pikantost i fad

Kylling med pikantost og bacon (nem aftensmad i fad)

ovnbagte rodfrugter

Nemme ovnbagte rodfrugter

billede til bøf i folie

Bøf i folie med lækker sauce

billede til ferskensuppe med rejer og karry

Ferskensuppe med karry og rejer

billede med smørstegte kartofler

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

billede ti lLemonade med vandmelon

Lækker lemonade med vandmelon

øllebrød

Opskrift på øllebrød lavet fra bunden

billede med tikka masala

Tikka masala kylling - lækker indisk ret

billede med salat med varmrøget laks

Salat med varmrøget laks og lækker dressing

billede til blomkålssuppe med ristet blomkål

Blomkålssuppe med ristet blomkål

avocadosala

Nem avocadosalsa - opskrift på salsa med avocado

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required