• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Sovs og sauce » Gremolata - italiensk grøn sauce
billede med gremolata
Gremolata er en klassisk italiensk grøn sauce, der laves med persille, hvidløg og citron. Bruges blandt andet til osso buco. Foto: iStock.com.

Gremolata - italiensk grøn sauce

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Se her hvordan du laver en italiensk gremolata. En nem opskrift på grøn sauce, der laves med persille, hvidløg og citron. God til osso buco.

Gremolata er en uundværlig grøn sauce til blandt andet osso buco, men den er også perfekt til andre stykker kød.

Du laver gremolataen af persille, hvidløg og citron, og den giver altså din mad god smag. Og den stammer naturligvis fra det italienske køkken.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på gremolata

billede med gremolata

Gremolata - italiensk grøn sauce

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Sovs
Køkken: Italiensk
Tid: 10 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 håndfulde persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron fintrevet skal fra 1 økologisk citron
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom persille og hvidløg i en foodprocessor og kør, til det er findelt - eller hak det i hånden.
  • Bland med økologisk citronskal.
  • Smag din gremolata til med lidt salt og friskkværnet peber. Så nemt er det.

Næringsindhold

Gremolata - italiensk grøn sauce
Mængde pr. portion
Kalorier
8
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.02
g
0
%
Mættet fedt
 
0.01
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.01
g
Enkelumættet fedt
 
0.01
g
Natrium
 
2
mg
0
%
Kalium
 
17
mg
0
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
0.4
g
1
%
Vitamin A
 
181
IU
4
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
11
mg
1
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Gremolata serveres typisk sammen med osso buco, men den er også god ovenpå en kotelet eller bøf.

Se flere italienske retter

  • billede med grøn pesto
    Grøn pesto med basilikum - nem opskrift
  • billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut
    Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut
  • billede til italienske kødboller med pastasalat
    Italienske kødboller med pastasalat
  • billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer
    Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Se disse opskrifter:

  • Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika
  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs
  • Mormors koteletter i fad med champignon
  • Minestronesuppe med kyllinge kødboller
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med grillede grønne asparges

Sådan griller du grønne asparges

rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

billede med lakseroulade med rejer

Lakseroulade - nem og lækker opskrift

billede til opskrifter med kartofler

Kartofler - lækre retter og opskrifter med kartoffel

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

billede med gazpacho

Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe

kødboller i kokosmælk med karry

Kødboller i kokosmælk med karry

avocadosala

Nem avocadosalsa - opskrift på salsa med avocado

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

et billede med boller i karry og grøntsager

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

hakket oksekød med spinat og champignon

Hakket oksekød med spinat og champignon

knuste kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør

Spicy kyllingesuppe med mangotopping

Spicy kyllingesuppe med mango topping

billede med cowboygryde med oksekød og chili

Cowboygryde med oksekød og chili

billede med pariserbøf

Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required