• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Frikadeller
billede med frikadeller
Klassiske danske frikadeller stegt på panden. Lavet med den bedste frikadellefars, og stegt i smør og olie. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Frikadeller

Del gerne opskriften:
Facebook15PinterestMessengerEmailPrintSMS
15
SHARES
Gå til opskrift

Den bedste opskrift på slagterens frikadeller af en nem frikadellefars. Klassiske og danske deller, eller frikadunser, som mormor steger dem.

Her er en virkelig god opskrift på danske frikadeller, og denne frikadellefars laves blandt andet med danskvand. Det gør kun farsen bedre.

Kært barn har mange navne, og de danske kødboller kaldes også ofte for frikadunser eller deller, og det er en af de mest populære retter på de danske middagsborde.

Opskriften er beregnet til fire personer, og dellerne kan serveres med stuvet spidskål.

Opskrift på frikadeller

billede med frikadeller

Frikadeller

4.88 fra 8 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Frikadellefars på køl: 30 minutter min
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 løg meget finthakket eller finthakket i en lille minihakker/blender
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • ½ dl danskvand
  • ½ dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk. hvedemel
  • smør og rapsolie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rør det hakkede kød godt med saltet. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen, rør godt i et par minutters tid.
  • Dæk skålen til og sæt i køleskabet i alt fra ½ times tid til et par timer.
  • Varm smør og olie op på en pande. Det er godt at stege frikadeller i en blanding af smør og olie.
  • Tag farsen ud af køleskabet og form til frikadeller, i den størrelse du foretrækker. Overfyld ikke panden, for så koger de mere end de steger, de må ikke lægge så tæt så de rører ved hinanden.
  • Lad dem stege i ca. 5-6 minutter på hver side, alt efter størrelse, til de er gennemstegte.
  • Forsæt indtil al farsen er brug og server straks dine frikadeller.

Næringsindhold

Frikadeller
Mængde pr. portion
Kalorier
528
% Daglig værdi*
Fedt
 
35
g
54
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
153
mg
51
%
Natrium
 
725
mg
32
%
Kalium
 
546
mg
16
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
272
IU
5
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
65
mg
7
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Servering

Frikadeller serveres straks, eventuelt sammen med stuvet spidskål eller hvidkål. Hvide kartofler er også godt tilbehør.

Brug frikadellerne til aftensmad eller en god frokost, hvor en delle jo altid er godt på et stykke brød. De kan også kommes i pitabrød.

Frikadellerne kan i øvrigt sagtens fryses ned.

Se også: Sådan laver du forloren hare

Fakta om deller

Frikadeller er en type kødboller, der typisk består af hakket kød, mel, løg, æg, mælk og krydderier.

Frikadellerne er en almindelig og traditionel ret i Danmark og andre europæiske lande, og de er ofte serveret som en del af en traditionel hverdagsmiddag eller en festlig begivenhed. Bruges også til frokost og som pålæg.

Frikadeller kan laves på mange forskellige måder, og de kan tilsættes en række forskellige smagsstoffer og krydderier. Herunder blandt andet allehånde, persille, hvidløg og meget andet.

De kan serveres med en række forskellige tilbehør, herunder kartofler, pasta, salat eller grøntsager. Stuvede grøntsager er også gode som tilbehør.

Frikadellerne er en nem og billig måde at få protein og næringsstoffer i kosten. De kan dog også have en højere mængde af fedt og kalorier, afhængig af de valgte ingredienser og tilberedning.

Se også: Danmarks bedste mørbradgryde

Se disse opskrifter:

  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Græsk gyros med kylling og tzatziki
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required