• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
billede med fødselsdagsboller
Hjemmebagte fødselsdagsboller er lækre og luftige boller, der altid er et hit med smør. Kan fryses ned. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

Del gerne opskriften:
Facebook16PinterestMessengerEmailPrintSMS
16
SHARES
Gå til opskrift

Den bedste opskrift på fødselsdagsboller bagt med smør, mælk og kardemomme. Opskriften giver 32 lækre boller, der er egnet til frysning.

Denne opskrift på fødselsdagsboller er nem at gå til, og den giver dig nogle virkelig lækre boller.

Dem kan du bruge til fødselsdagen, en god kop kaffe - eller når du bare trænger til at godt stykke brød.

Du får 32 virkelig lækre og luftige fødselsdagsboller af denne opskrift, men du kan godt halvere den, og så blot bage en pladefuld boller.

Opskrift på fødselsdagsboller

billede med fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid: 1 time t
Tid: 1 time t 45 minutter min
Servings: 32 stk.

Ingredienser

  • 1000 g hvedemel
  • 75 g gær
  • 5 dl mælk
  • 200 g smør
  • 6 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme kan udelades
  • 2 æg
  • 2 tsk. salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom mælk og smør op i en kasserolle, og varm det op indtil smørret er smeltet. Tag det af, og køl ned til det når en temperatur på cirka 37 grader - altså lunkent. Ellers risikerer du at slå gæren ihjel.
  • Kom det op i en skål til din røremaskine, og rør gæren ud i smørmælken.
  • Tilsæt så sukker og salt, og derefter røres melet gradvist ind i dejen.
  • Kom også kardemomme og æg i, og rør nu indtil du har en god og smidig dej. Det tager cirka 10 minutter ved hastighed i røremaskinen.
  • Læg et viskestykke over skålen, og lad den hæve i cirka 30 minutter.
  • Slå dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 32 stykker.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir, og drys med en smule mel.
  • Form dejstykkerne til lækre fødselsdagsboller - læg 16 på hver plade. Put et viskestykke over, og lad nu bollerne hæve et lunt sted i endnu cirka 30 minutter.
  • Pisk et æg sammen med tre spiseskefulde mælk, og pensl bollerne.
  • Bag fødselsdagsbollerne ved 200 °C varmluft i cirka 12 minutter. Klik her og benyt det smarte minutur med indstillet bagetid på bollerne.

Næringsindhold

Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
Mængde pr. portion
Kalorier
183
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
26
mg
9
%
Natrium
 
197
mg
9
%
Kalium
 
77
mg
2
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
196
IU
4
%
Vitamin C
 
0.02
mg
0
%
Calcium
 
28
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte fødselsdagsboller køles af på en rist.

Bollerne kan sagtens fryses ned til senere brug.

Se flere opskrifter:

Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift

Scones - opskrift med og uden chokolade

Koldhævede grovboller - nemme at bage

Se disse opskrifter:

  • Grove pølsehorn med gulerødder
  • Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Squashboller - nemme boller med squash

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

billede med medister og medisterpølse

Medister

billede med kanelsnegle med lækkert remoncefyld

Verdens bedste kanelsnegle med lækker remonce

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

billede til lasagneruller med spinat og ricotta

Lasagneruller med spinat og ricotta

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

billede med chokolademousse

Chokolademousse - nem opskrift

hjemmelavet tzatziki

Sådan laver du en græsk tzatziki

billede med makronmuffins med chokolade

Makronmuffins med chokolade

billede med dampet broccoli

Dampet broccoli med kogetid og gode tips

et billede til panna cotta med hindbær

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

billede med koldhævede boller

Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet

billede til æggekage i ovn

Æggekage i ovn med bacon og tomat

billede til kylling med hvidløg, chili og pasta

Kylling med hvidløg, chili og pasta

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required