Den bedste opskrift på fødselsdagsboller bagt med smør, mælk og kardemomme. Opskriften giver 32 lækre boller, der er egnet til frysning.
Denne opskrift på fødselsdagsboller er nem at gå til, og den giver dig nogle virkelig lækre boller.
Dem kan du bruge til fødselsdagen, en god kop kaffe - eller når du bare trænger til at godt stykke brød.
Du får 32 virkelig lækre og luftige fødselsdagsboller af denne opskrift, men du kan godt halvere den, og så blot bage en pladefuld boller.
Opskrift på fødselsdagsboller

Ingredienser
- 1000 g hvedemel
- 75 g gær
- 5 dl mælk
- 200 g smør
- 6 spsk. sukker
- 1 tsk. kardemomme kan udelades
- 2 æg
- 2 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Kom mælk og smør op i en kasserolle, og varm det op indtil smørret er smeltet. Tag det af, og køl ned til det når en temperatur på cirka 37 grader - altså lunkent. Ellers risikerer du at slå gæren ihjel.
- Kom det op i en skål til din røremaskine, og rør gæren ud i smørmælken.
- Tilsæt så sukker og salt, og derefter røres melet gradvist ind i dejen.
- Kom også kardemomme og æg i, og rør nu indtil du har en god og smidig dej. Det tager cirka 10 minutter ved hastighed i røremaskinen.
- Læg et viskestykke over skålen, og lad den hæve i cirka 30 minutter.
- Slå dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 32 stykker.
- Beklæd to bageplader med bagepapir, og drys med en smule mel.
- Form dejstykkerne til lækre fødselsdagsboller - læg 16 på hver plade. Put et viskestykke over, og lad nu bollerne hæve et lunt sted i endnu cirka 30 minutter.
- Pisk et æg sammen med tre spiseskefulde mælk, og pensl bollerne.
- Bag fødselsdagsbollerne ved 200 °C varmluft i cirka 12 minutter. Klik her og benyt det smarte minutur med indstillet bagetid på bollerne.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte fødselsdagsboller køles af på en rist.
Bollerne kan sagtens fryses ned til senere brug.
Se flere opskrifter:
Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift
Kom med din kommentar