• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Culottesteg med balsamico-skysauce
Culottesteg med balsamico-skysauce
Culottesteg med balsamico-skysauce er en lækker måde at tilberede culotte på, og retten fungerer rigtig fint som skøn gæstemad eller weekendmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Culottesteg med balsamico-skysauce

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 1. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

Culottesteg med balsamico-skysauce

Culottesteg

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 culottesteg
  • 6-7 fed hvidløg
  • 1-2 løg i grove stykker, afhængig af størrelse
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 4 kviste rosmarin
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt eller groft salt
  • kryddersalt
  • olivenolie
  • balsamico vel ca. ½ dl
  • oksebouillontern
  • vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Afpuds din culottesteg (fjern sølvsenen på undersiden). Rids fedtlaget i rudemønster.
  • I et ovnfast fad lægges grove stykker løg, 4-5 fed hvidløg der er knust med den brede side af kniven, 3 kviste rosmarin og grove stykker af gulerødder.
  • Pres de resterende fed hvidløg ud på undersiden af culottestegen og krydr med lidt kryddersalt, lidt almindelig salt og friskkværnet peber. Dryp lidt olivenolie over grønsagerne (vel ca. 1-2 spsk.) og hæld balsamico ud over.
  • Læg din culotte ovenpå grønsagerne med fedtsiden opad. Krydr fedtlaget med groft salt, lidt kryddersalt, friskkværnet peber og finthakkede nåle fra den sidste kvist rosmarin.
  • Dryp lidt olivenolie over og sæt culottestegen i en 250 grader forvarmet ovn i 15 minutter. Skru ned til 160 grader, hæld vand ved (ca. 4-5 dl, alt efter hvor stor stegen er) så der er nok til at lave sauce af, smuldret bouillontern og steg videre til den er stegt efter ønske. Det tager typisk alt fra fra 30-45 minutter, men brug stegetermometer, og tag din culottesteg ud ved en kernetemperatur på 56 grader.
  • Tag stegen op af fadet, læg den på et skærebræt og lad den trække i ca. 15 minutter.
  • Hæld stegeskyen gennem en sigte og ned i en gryde. Skum skyen for fedt og lad den så koge ind i ca. 10 minutter ved høj varme og uden låg!
  • Jævn saucen, smag den til og kom evt. lidt kulør i.
  • Skær culottestegen i tynde skiver og server sammen med sauce og tilbehør efter valg.
Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en lækker opskrift på culottesteg med balsamico-skysauce. En mør og velsmagende culotte, der steges i ovn og er nem at lave.

Culottesteg er lækker aftensmad, som bestemt også er god som gæstemad eller festmad.

Her laves culotte med en skøn balsamico-skysauce, og den er rimelig nem at tilberede.

Opskriften er beregnet til fire personer, og rester er jo gode som pålæg eller til en klassisk biksemad.

Opskrift på culottesteg

Culottesteg med balsamico-skysauce

Culottesteg

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 culottesteg
  • 6-7 fed hvidløg
  • 1-2 løg i grove stykker, afhængig af størrelse
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 4 kviste rosmarin
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt eller groft salt
  • kryddersalt
  • olivenolie
  • balsamico vel ca. ½ dl
  • oksebouillontern
  • vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Afpuds din culottesteg (fjern sølvsenen på undersiden). Rids fedtlaget i rudemønster.
  • I et ovnfast fad lægges grove stykker løg, 4-5 fed hvidløg der er knust med den brede side af kniven, 3 kviste rosmarin og grove stykker af gulerødder.
  • Pres de resterende fed hvidløg ud på undersiden af culottestegen og krydr med lidt kryddersalt, lidt almindelig salt og friskkværnet peber. Dryp lidt olivenolie over grønsagerne (vel ca. 1-2 spsk.) og hæld balsamico ud over.
  • Læg din culotte ovenpå grønsagerne med fedtsiden opad. Krydr fedtlaget med groft salt, lidt kryddersalt, friskkværnet peber og finthakkede nåle fra den sidste kvist rosmarin.
  • Dryp lidt olivenolie over og sæt culottestegen i en 250 grader forvarmet ovn i 15 minutter. Skru ned til 160 grader, hæld vand ved (ca. 4-5 dl, alt efter hvor stor stegen er) så der er nok til at lave sauce af, smuldret bouillontern og steg videre til den er stegt efter ønske. Det tager typisk alt fra fra 30-45 minutter, men brug stegetermometer, og tag din culottesteg ud ved en kernetemperatur på 56 grader.
  • Tag stegen op af fadet, læg den på et skærebræt og lad den trække i ca. 15 minutter.
  • Hæld stegeskyen gennem en sigte og ned i en gryde. Skum skyen for fedt og lad den så koge ind i ca. 10 minutter ved høj varme og uden låg!
  • Jævn saucen, smag den til og kom evt. lidt kulør i.
  • Skær culottestegen i tynde skiver og server sammen med sauce og tilbehør efter valg.

Noter

Culottesteg skæres i tynde skiver og serveres med eks. ovnbagte kartofler og dampede grøntsager.

Se flere opskrifter på lækker aftensmad:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Se disse opskrifter:

  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Skinke med whiskymarinade
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan
  • Laks med bacon og pasta
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Kalkungryde med grønne peberkorn

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med pandekagestabel

Pandekagestabel - en stak fyldte pandekager i lag

lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og fisk

billede med sommersalat

Sommersalat med ferskner, serranoskinke og halloumi ost

billede med hjemmebagte burgerboller

Hjemmebagte burgerboller

billede til opskrift med spinatpandekager

Spinatpandekager - nemme og lækre

grønne bønner kogetid

Sådan koger du grønne bønner

billede med fiskefilet florentine

Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost

forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

herregårds smørkage

Herregårds smørkage med vaniljecreme

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

et billede med hjemmelavet lasagne

Lasagne

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

billede med kartoffelklodser

Kartoffelklodser - kogte og smørstegte

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

billede med huevos rancheros

Huevos rancheros - lækker mexicansk morgenmad

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required