Her får du en lækker opskrift på culottesteg med balsamico-skysauce. En mør og velsmagende culotte, der steges i ovn og er nem at lave.
Culottesteg er lækker aftensmad, som bestemt også er god som gæstemad eller festmad.
Her laves culotte med en skøn balsamico-skysauce, og den er rimelig nem at tilberede.
Opskriften er beregnet til fire personer, og rester er jo gode som pålæg eller til en klassisk biksemad.
Opskrift på culottesteg

Ingredienser
- 1 culottesteg
- 6-7 fed hvidløg
- 1-2 løg i grove stykker, afhængig af størrelse
- 2 gulerødder i grove stykker
- 4 kviste rosmarin
- salt og friskkværnet peber gerne flagesalt eller groft salt
- kryddersalt
- olivenolie
- balsamico vel ca. ½ dl
- oksebouillontern
- vand
Fremgangsmåde
- Afpuds din culottesteg (fjern sølvsenen på undersiden). Rids fedtlaget i rudemønster.
- I et ovnfast fad lægges grove stykker løg, 4-5 fed hvidløg der er knust med den brede side af kniven, 3 kviste rosmarin og grove stykker af gulerødder.
- Pres de resterende fed hvidløg ud på undersiden af culottestegen og krydr med lidt kryddersalt, lidt almindelig salt og friskkværnet peber. Dryp lidt olivenolie over grønsagerne (vel ca. 1-2 spsk.) og hæld balsamico ud over.
- Læg din culotte ovenpå grønsagerne med fedtsiden opad. Krydr fedtlaget med groft salt, lidt kryddersalt, friskkværnet peber og finthakkede nåle fra den sidste kvist rosmarin.
- Dryp lidt olivenolie over og sæt culottestegen i en 250 grader forvarmet ovn i 15 minutter. Skru ned til 160 grader, hæld vand ved (ca. 4-5 dl, alt efter hvor stor stegen er) så der er nok til at lave sauce af, smuldret bouillontern og steg videre til den er stegt efter ønske. Det tager typisk alt fra fra 30-45 minutter, men brug stegetermometer, og tag din culottesteg ud ved en kernetemperatur på 56 grader.
- Tag stegen op af fadet, læg den på et skærebræt og lad den trække i ca. 15 minutter.
- Hæld stegeskyen gennem en sigte og ned i en gryde. Skum skyen for fedt og lad den så koge ind i ca. 10 minutter ved høj varme og uden låg!
- Jævn saucen, smag den til og kom evt. lidt kulør i.
- Skær culottestegen i tynde skiver og server sammen med sauce og tilbehør efter valg.
Noter
Culottesteg skæres i tynde skiver og serveres med eks. ovnbagte kartofler og dampede grøntsager.
Se flere opskrifter på lækker aftensmad:
Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
Kom med din kommentar