Her får du en nem opskrift på sprøde croutoner. Hjemmelavede brødcroutoner, der er perfekte til blandt andet salater og supper.
Croutoner er sprøde brødtern, som blandt andet er fantastiske i en salat, hvor de giver lidt knas.
Du kan lave croutoner af mange forskellige brødtyper, men det bedste er nok ciabatta brød og almindelige flutes.
De sprøde brødtern er nemme at lave med denne opskrift, og mængderne kan du selv justere. Men spar ikke for meget på olien.
Opskrift på croutoner
Ingredienser
- ciabatta flutes
- olivenolie
- flagesalt
- hvidløg
Sådan gør du
- Varm noget olivenolie op på en pande og kom hele, pillede hvidløgsfed i.
- Skru ned for varmen, så de ligger lige så stille og steger uden at blive for brune.
- Skær ciabattaflute i små tern. Almindelig flute og andre hvedebrød kan også anvendes.
- Når hvidløgsfeddene har stegt et stykke tid og afgivet smag til olien, tages de op.
- Hæld brødternene på panden og vend godt rundt på olivenolie bliver fordel på brødternene.
- Lad dine croutoner stege til de blive brune og sprøde.
- Drys de sprøde brødtern med lidt flagesalt.
Næringsindhold
Noter
De sprøde croutoner kan anvendes straks, og du kan bland andet tilføre dem til en spidskålssalat.
Croutoner i ovn
Du kan også nemt lave de lækre brødtern i ovnen.
Her vendes tern af brød sammen med olie, hvorefter de fordeles på bageplade med bagepapir. Kan drysses med lidt hvidløgspulver.
Ovnbagte brødcroutoner skal have ca. 10 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Vendes gerne undervejs.
Se flere lækre brødopskrifter:
Kom med din kommentar