• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Fisk og skaldyr » Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
bagt laksefilet med creme fraiche og dild
En skøn opskrift på bagt laksefilet med creme fraiche og dild, og det er altså velsmagende aftensmad til hele familien. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Opdateret: 24. maj 2023 · Udgivet: 24. maj 2023 af Newyorker By Heart ·

bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

Bagt laksefilet

  • 2 stykker laks filet uden skind og ben
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 fed hvidløg presset

Sauce

  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 håndfuld dild finthakket
  • 3 spiseskefulde rødløg hakket
  • 1,5 spiseskefuld sennep
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til bagt laksefilet med sauce på toppen starter du med, at blande creme fraiche, dild, løg, sennep, salt og friskkværnet peber sammen.
  • Smag det til og stil det på køl i 1 time.
  • Forvarm din ovn til 200 grader over- og undervarme.
  • Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie. Anbring laksefileter i fadet og krydr med salt, friskkværnet peber og presset hvidløg.
  • Kom ca. en fjerdedel af saucen over fileterne og stil i ovnen i 15-20 minutter, til laksen er netop gennembagt.

Næringsindhold

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
Mængde pr. portion
Kalorier
353
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
83
mg
28
%
Natrium
 
2592
mg
113
%
Kalium
 
790
mg
23
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
107
IU
2
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
36
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du bagt laksefilet med creme fraiche og dild. En nem og skøn opskrift, hvor du bager saucen ovenpå benfri stykker af laks.

Lav en lækker og bagt laksefilet med en skøn sauce på toppen.

Saucen laves blandt andet med creme fraiche og dild, og den giver virkelig laksen en god smag, som de fleste vil elske.

Se også: Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks

Det særlige ved denne opskrift er, at saucen bages ovenpå laksen, og resten af saucen kan serveres til sammen med pasta og en god salat.

Bemærk, at opskriften er til 2 personer, men den er jo nem at gange op til flere.

Opskrift på bagt laksefilet

bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

Bagt laksefilet

  • 2 stykker laks filet uden skind og ben
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 fed hvidløg presset

Sauce

  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 håndfuld dild finthakket
  • 3 spiseskefulde rødløg hakket
  • 1,5 spiseskefuld sennep
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til bagt laksefilet med sauce på toppen starter du med, at blande creme fraiche, dild, løg, sennep, salt og friskkværnet peber sammen.
  • Smag det til og stil det på køl i 1 time.
  • Forvarm din ovn til 200 grader over- og undervarme.
  • Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie. Anbring laksefileter i fadet og krydr med salt, friskkværnet peber og presset hvidløg.
  • Kom ca. en fjerdedel af saucen over fileterne og stil i ovnen i 15-20 minutter, til laksen er netop gennembagt.

Næringsindhold

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
Mængde pr. portion
Kalorier
353
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
83
mg
28
%
Natrium
 
2592
mg
113
%
Kalium
 
790
mg
23
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
107
IU
2
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
36
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild serveres straks.

Gerne sammen med pasta, som koges mens laksen er i ovnen. Dertil serveres resten af creme fraiche-saucen.

Dertil gerne en sund og lækker spidskålssalat.

Se også: Honningmarineret laks med citrussmag

Se disse opskrifter:

  • Laksefrikadeller med grønsagsbiks
  • Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce
  • Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater
  • Laks med bacon og pasta

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

et billede til opskrifter med bacon

Opskrifter med bacon - lækre baconretter

kanelkage med kaffe og kakao glasur

Kanelkage med kaffe og kakao glasur

billede til opskrift på klejner

Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

surdejsbrød opskrift

Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

pandekager med oksekød og grøntsager

Pandekager med oksekød og grøntsager

billede med mojito cocktail

Mojito cocktail med rom, lime og mynte

Wok med skinke og mangochutney

Wok med skinke og mangochutney

billede med stegt blomkål

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

Spicy kyllingesuppe med mangotopping

Spicy kyllingesuppe med mango topping

billede til opskrifter med æg

Opskrifter med æg: Hvad kan du bruge æg til?

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required