Sådan laver du bagt laksefilet med creme fraiche og dild. En nem og skøn opskrift, hvor du bager saucen ovenpå benfri stykker af laks.
Lav en lækker og bagt laksefilet med en skøn sauce på toppen.
Saucen laves blandt andet med creme fraiche og dild, og den giver virkelig laksen en god smag, som de fleste vil elske.
Se også: Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks
Det særlige ved denne opskrift er, at saucen bages ovenpå laksen, og resten af saucen kan serveres til sammen med pasta og en god salat.
Bemærk, at opskriften er til 2 personer, men den er jo nem at gange op til flere.
Opskrift på bagt laksefilet

Ingredienser
Bagt laksefilet
- 2 stykker laks filet uden skind og ben
- salt og friskkværnet peber
- 2 fed hvidløg presset
Sauce
- 1,5 dl creme fraiche
- 1 håndfuld dild finthakket
- 3 spiseskefulde rødløg hakket
- 1,5 spiseskefuld sennep
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til bagt laksefilet med sauce på toppen starter du med, at blande creme fraiche, dild, løg, sennep, salt og friskkværnet peber sammen.
- Smag det til og stil det på køl i 1 time.
- Forvarm din ovn til 200 grader over- og undervarme.
- Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie. Anbring laksefileter i fadet og krydr med salt, friskkværnet peber og presset hvidløg.
- Kom ca. en fjerdedel af saucen over fileterne og stil i ovnen i 15-20 minutter, til laksen er netop gennembagt.
Næringsindhold
Tips
Bagt laksefilet med creme fraiche og dild serveres straks.
Gerne sammen med pasta, som koges mens laksen er i ovnen. Dertil serveres resten af creme fraiche-saucen.
Dertil gerne en sund og lækker spidskålssalat.
Se også: Honningmarineret laks med citrussmag
Kom med din kommentar