• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Æbletærte med mazarin, karamel og mandler
billede til Æbletærte med mazarin, karamel og mandler
En lækker og hjemmebagt æbletærte med mazarin, karamel og mandler, der smager så englene synger. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

Opdateret: 8. sep 2022 · Udgivet: 8. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Bag en lækker æbletærte med mazarin, karamel og mandler. Her er den fantastiske opskrift på en tærte med æbler og mandelkaramel.

Æbletærte med mazarin er en skøn kage, der også laves med mazarin, karamel og mandler.

En dejlig tærte med æbler, og den bliver du fuldstændig vild med. Måske din nye yndlingskage.

Opskriften giver kage nok til ca. 10 personer, og der er angivet 8 mindre æbler i den. Men antallet af æbler afhænger selvfølgelig af, hvor store æblerne er.

Har du større æbler, kan du nøjes med 4-6 æbler i denne fantastiske tærte.

Opskrift på æbletærte med mazarin

billede til Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t
Servings: 10 personer

Ingredienser

Tærtebund

  • 400 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • ½ tsk. flormelis
  • 100 g smør blødt
  • 1 dl mælk

Mazarin

  • 150 g marcipan
  • 75 g rørsukker
  • 75 g smør blødt
  • 2 æg let sammenpiskede

Mandelkaramel

  • 75 g mandler grofthakkede
  • 75 g rørsukker
  • 50 g smør
  • ½ dl piskefløde
  • ½ spsk. honning flydende

Fyld

  • 8 æbler skåret i tynde skiver
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. rørsukker
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom hvedemele i en skål eller i en røremaskine. Kom salt, flormelis og smør i og saml dejen. Tilsæt mælken lidt efter lidt og ælt dejen, til den er sammenhængende og ensartet. Tilsæt evt. 1-2 spsk. koldt vand, hvis dejen er alt for tør. Læg dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 1 time.
  • Ælt marcipan og sukker sammen i en skål, brug fingrene. Tilsæt det bløde smør og ælt/rør det i. Tilsæt de let sammenpiskede æg lidt efter lidt og ælt/pisk videre til du har en tynd mazarinmasse.
  • Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tynde skiver. Kom dem i en skål, drys med kanel og sukker og vend dem godt rundt, så kanel og sukker fordeles ensartet og alle æblestykkerne bliver dækket af blandingen.
  • Karamel: Kom sukker, fløde, smør og honning i en gryde og kog det op, til en gylden karamel, ved lav til middelvarme.
  • Tag gryden af varmen og vend de grofthakkede mandler i. Hvis karamellen skal stå lidt, så rør i den af og til. Den kan godt krakelere lidt eller blive lidt grynet, men ligeså snart det kommer på kagen og bliver bagt, smelter den sammen igen.
  • Rul tærtedejen tyndt ud og beklæd en smurt springform med dejen. Skær den pænt til, for dejen trækker sig ikke sammen eller glider ned af siderne under bagning.
  • Fordel æblerne ovenpå tærtebunden og fordel derefter mazarinmassen ovenpå.
  • Sæt i en 175 °C varm ovn (jeg bruger ikke varmluft) og bag i ca. 45 minutter. Tag kagen ud og lad den hvile i 15 minutter. Du kan evt. klikke her og benytte det smarte minutur med indstillet bagetid på kagen.
  • Skru op til 185 grader (stadig ikke varmluft). Når tærten har hvilet, fordeles karamelmassen ovenpå, pg din æbletærte med mazarin sættes igen i ovnen og bage i endnu ca. 10 minutter.
  • Tag tærten ud og lad den af køle lidt, inden springformens kant forsigtigt løsnes og fjernes.

Næringsindhold

Æbletærte med mazarin, karamel og mandler
Mængde pr. portion
Kalorier
587
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
88
mg
29
%
Natrium
 
174
mg
8
%
Kalium
 
307
mg
9
%
Kulhydrater
 
75
g
25
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
37
g
41
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
768
IU
15
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
76
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad din æbletærte med mazarin køle mere af, og server den lun med creme fraiche.

Jeg brugte creme fraiche 9%, som jeg rørte med lidt vaniljeekstrakt.

Men du kan også bruge kold flødeskum eller en kugle god vaniljeis.

Se flere lækre kageopskrifter

  • billede med hindbærroulade
    Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • billede med marmorkage
    Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage
  • billede med mazarintærte muffins
    Mazarintærte muffins
  • billede med mazarinkage
    Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan

Se disse opskrifter:

  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Apple pie - amerikansk æbletærte
  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Nøddebund med jordbær og flødeskum

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med herregårdskage sølvkage

Herregårdskage - kendt som sølvkage

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Rosenkål med bacon

Rosenkål med bacon - nemt og lækkert tilbehør

billede med tomatsalat med oliven

Tomatsalat med oliven og mozzarella

billede med kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

Kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

billede med ciabatta

Ciabatta - italiensk brød med store huller

et billede med et stykke fynsk brunsviger kage

Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage

billede med hjemmelavede falafler

Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden

billede med kartoffelfad

Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

billede til hjemmelavet mørdej

Sådan laver du mørdej - nem opskrift

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

billede med grillede frikadeller med havregryn

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

billede med rabarberkage

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

Salat med kylling, druer og valnødder

Salat med kylling, druer og valnødder

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required