• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Forretter » Ristet brød med krydderurtecreme og laks
Ristet brød med krydderurtecreme og laks
Ristet brød med krydderurtecreme og laks er en lækker forret, der sagtens også kan serveres som en let frokost. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en dejlig opskrift på ristet brød med krydderurtecreme og laks. En skøn forret med røget laks, som også er god som en let frokost.

Ristet brød med krydderurtecreme og laks er en virkelig lækker lille ret, der smager himmelsk godt.

Her får du dejlige stykker ristet brød, der er toppet med en nem urtecreme, og øverst med flager af varmrøget laks. Det er altså godt.

Se også: Salat med varmrøget laks og lækker dressing

Opskriften er beregnet til fire personer med et stykke til hver, og du kan servere dem som en nem forret eller en let frokost.

Til frokost serveres brødskiverne med en god salat.

Opskrift på ristet brød med krydderurtecreme

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 skiver brød groft eller surdejsbrød, ristet
  • 1 deciliter creme fraiche 9%
  • 1 spiseskefuld mayonnaise evt. fra Hellmanns
  • 1 spiseskefuld honningsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld krydderurter en blanding af dild, purløg og basilikum, hakket
  • 300 gram laks varmrøget, plukket i flager
  • 1 lime skåret i både
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til ristet brød med krydderurtecreme og laks starter du med, at lave cremen. Rør creme fraiche med mayonnaise, sennep og krydderurterne, smag til med salt og friskkværnet peber (hertil kan det forberedes).
  • Rist fire skiver brød, gerne groft brød eller surdejsbrød.
  • Kom krydderurtecreme på de ristede skiver brød.
  • Pluk de røgede stykker laks i flager, men undgå det mørke stykke lige under skindet.
  • Top brødskiverne med varmrøget laks i flager, og pynt til sidst med en limebåd på hvert stykke.

Næringsindhold

Ristet brød med krydderurtecreme og laks
Mængde pr. portion
Kalorier
255
% Daglig værdi*
Fedt
 
13
g
20
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
43
mg
14
%
Natrium
 
836
mg
36
%
Kalium
 
436
mg
12
%
Kulhydrater
 
16
g
5
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
19
g
38
%
Vitamin A
 
128
IU
3
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
54
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Ristet brød med krydderurtecreme og laks serveres straks, og skiverne er altså gode som forret eller en let frokost.

Se også: Laksetoast med varmrøget laks

Se disse opskrifter:

  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Bagte kartoffelskiver med rejesalat
  • Figensalat - lækker salat med friske figner
  • Amerikansk rejecocktail med cocktailsovs
  • Kylling i kokossauce med grøn karry
  • Stuvet spidskål i en lidt mere sund opskrift

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required