• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Kakaokage med kokoslåg til bradepande
kakaokage med kokoslåg
En skøn kakaokage med kokoslåg, der smager perfekt til kaffen. Kagen er nem at bage i en stor bradepande. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kakaokage med kokoslåg til bradepande

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift kakaokage med kokoslåg. En lækker kage med kakao og et lag kokos på toppen, der bages i en stor bradepande.

Kakaokage med kokoslåg er en virkelig lækker kage, der samtidig er nem at bage. Opskriften er også meget børnevenlig, så ungerne kan sagtens selv kaste sig over bagningen her.

Du får en stor og luftig kage med kakao, der bages i en stor bradepande på ca. 40 gange 30 centimeter.

Se også: Verdens bedste chokoladekage opskrift

Det betyder rigeligt med kage til i hvert fald 16 personer, som næringsindholdet er beregnet ud fra. Men der er sikkert også nok til flere, så tag bare kakaokagen med til kollegerne på jobbet - eller hvem du ellers vil overraske med en hjemmebagt kage.

Opskrift på kakaokage

kakaokage med kokoslåg

Kakaokage med kokoslåg til bradepande

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 16 personer

Ingredienser

Kakaokage

  • 6 æg
  • 500 gram brun farin
  • 2 deciliter margarine eller smør, flydende
  • 5 deciliter hvedemel
  • 4 teske bagepulver
  • 0,5 deciliter kakao
  • 2 teske vaniljesukker

Kokoslåg

  • 400 gram kokosmel
  • 180 gram smør
  • 3 deciliter sukker
  • 4 æg
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til kakaokage med kokoslåg starter du med, at piske æg og brun farin til det er luftigt.
  • Bland de tørre ingredienser og vend dem ned i massen, sammen med flydende margarine eller smør.
  • Bred massen ud i en bradepande på ca. 30 x 40 centimeter, som du forinden har drysset med sukker.
  • Bag kakaokagen nederst i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i ca. 20 minutter.
  • Kokoslåg: Bland alle ingredienser til kokosmassen i en gryde og kog op under omrøring. Der skulle gerne opnåes en cremet masse.
  • Smør massen ud over chokoladebunden og bag kakaokagen i yderligere 10 minutter.

Næringsindhold

Kakaokage med kokoslåg til bradepande
Mængde pr. portion
Kalorier
528
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
126
mg
42
%
Natrium
 
506
mg
22
%
Kalium
 
127
mg
4
%
Kulhydrater
 
77
g
26
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
50
g
56
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
653
IU
13
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
51
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Lad den bagte kakaokage med kokoslåg køle af.

Derefter kan den skæres ud i passende firkanter, og stykkerne kan evt. pyntes med lidt sigtet flormelis.

Fryseegnet: Kakaokagen kan sagtens fryses ned.

Se også: Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Se disse opskrifter:

  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Sådan laver du frosting til dine kager
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Apple pie - amerikansk æbletærte
  • Madeleine - opskrift på franske småkager

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required