• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Madeleine - opskrift på franske småkager
hjemmebagte madeleine kager
Lækre og hjemmebagte Madeleine kager, der stammer fra Frankrig. Småkagerne bages i en særlig form. Foto: iStock.com.

Madeleine - opskrift på franske småkager

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Se hvordan du bager de lækre Madeleine kager, der er småkager fra Frankrig. Madeleines bages i en særlig form med udtryk som en musling.

Madeleine kager stammer fra Frankrig, og de smager himmelsk godt.

Kagerne bages i en særlig form, der minder lidt om en muslingeskal. De findes både som stålforme og silikoneforme.

Se også: Lækre kokossmåkager med chokolade

Hvis det er første gang silikoneformene bruges skal de pensles med smør, men efterfølgende er det ikke nødvendigt.

Bruges der Madeleine forme i andre materialer, kan det være nødvendigt at pensle med smør og drysse med lidt mel hver gang.

De specielle Madeleines forme fyldes kun totredjedele op med dej, da småkagerne hæver under bagningen i ovnen.

Du får ca. 30 stk. af denne opskrift.

Opskrift på Madeleine kager

hjemmebagte madeleine kager

Madeleine - opskrift på franske småkager

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Tid: 1 time t
Servings: 30 stk.

Ingredienser

  • 125 gram hvedemel
  • 1 teske bagepulver
  • 4 æg
  • 125 gram sukker
  • 1 vaniljestang kornene fra stangen
  • 1 citron revet citronskal, fintrevet
  • 125 gram smør smeltet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til Madeleine kager starter du med, at smelte smørret.
  • Hvedemel og bagepulver blandes og sigtes sammen i en skål.
  • I en anden skål kommes æg, sukker og vaniljekorn - det piskes sammen med en el-pisker til det er hvidt og skummende. Tilsæt det fintrevne citronskal og fold forsigtigt melet i ad flere gange. Til sidst vendes smørret forsigtigt i.
  • Skålen dækkes til og sættes i køleskab i ca. 20 minutter, til den bliver mere fast i det.
  • Forvarm ovnen til 230 grader over- og undervarme.
  • Fyld dejen i Madeleine formene til de er ⅔ fyldte.
  • Sæt dine Madeleines i ovnen og bag i 5 minutter. Skru ned til 200 grader over- og undervarme og bag i yderligere 5-7 minutter, til de gyldne.

Næringsindhold

Madeleine - opskrift på franske småkager
Mængde pr. portion
Kalorier
71
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
31
mg
10
%
Natrium
 
72
mg
3
%
Kalium
 
14
mg
0
%
Kulhydrater
 
8
g
3
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
137
IU
3
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
6
mg
1
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Lad de bagte Madeleine kager afkøle et par minutter i formene, vend dem ud og lad dem køle af på en rist.

Drys dem med lidt sigtet flormelis inden de serveres.

Se også: Du vil knuselske disse Twix cookies

Se disse opskrifter:

  • Sådan laver du frosting til dine kager
  • Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel
  • Orangesnegle med appelsin og nougat
  • Sådan laver du italiensk marengs
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Jødekager - lækre småkager til jul

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required