• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Burger & sandwich » Pitaburger med kylling, hummus og dressing
Pitaburger med kylling, hummus og dressing
Lækker og nem pitaburger med kylling, hummus og dressing, der smager himmelsk godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker pitaburger med kylling, hummus og dressing. En nem opskrift på burger som pita med marineret og stegt kylling.

Pitaburger med kylling, hummus og dressing er skøn fastfood, der er et sikkert hit som aftensmad.

Du kan sagtens bage dine egne pitabrød, men du kan også gøre tilberedningen nemmere ved, at købe færdigbagte pitabrød.

Pitaburgerne er ret nemme at lave, men du skal blot lige huske at marinere kyllingekødet i god tid, og så er du klar til at lave en super lækker ret til aftensmad.

Opskriften er beregnet til fire personer, og her er det med et pitabrød til hver, men fyldes kan sagtens deles ud på flere pitabrød. Lav eventuelt et stykke kyllingebryst mere.

Opskrift på pitaburger

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Pitaburger med kylling

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Kylling

  • 3 kyllingebrystfileter skåret i tynde strimler

Marinade

  • 1 tsk. paprika røget
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. persille tørret
  • ¾ dl olivenolie
  • 1 citron saft af ½ citron

Dressing

  • 1 dl creme fraiche 9%
  • 2 spsk. purløg fintsnittet
  • 1 spsk. mynte hakket
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 1 portion hummus se opskrift her i linket
  • 4 pitabrød
  • 1 iceberg snittet
  • 150 g tomater i tynde skiver eller små både
  • 0,5 agurk skåret i små tern
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kylling til pitaburger: Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Kom kyllingekødet i en frysepose og hæld marinaden ned i. Luk posen tæt og fordel så marinaden godt, ved at "ælte" marinaden ind i kyllingestykkerne. Læg på køl og lad marinere i alt fra ½ time til natten over.
  • Steges det marinerede kyllingekød i det olie der hænger ved, der behøves ikke ekstra, ved høj varme, til det bliver gyldent og gennemstegt. Krydr med lidt salt.
  • Hummus: Følg linket og lav en portion hjemmelavet hummus. Det er nemt.
  • Pitabrød: Bag dine egne pitabrød efter denne opskrift - eller køb dem i sit supermarked eller hos din bager.
  • Dressing: Blandes sammen og må gerne trække i ½ times tid, inden servering.
  • Desuden gøres salat, tomater og agurk klar.
  • Pitabrødene flækkes. Hver pitaburger samles med salat, kylling, hummus, agurk, tomat og dressing.

Næringsindhold

Pitaburger med kylling
Mængde pr. portion
Kalorier
704
% Daglig værdi*
Fedt
 
43
g
66
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
11
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
75
mg
25
%
Natrium
 
1200
mg
52
%
Kalium
 
655
mg
19
%
Kulhydrater
 
49
g
16
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
1174
IU
23
%
Vitamin C
 
18
mg
22
%
Calcium
 
121
mg
12
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Pitaburger med kylling serveres straks, og gerne sammen med grøntsagsstave i form af bla. agurk og gulerødder. Det er sundt tilbehør.

Se flere opskrifter

  • billede med hjemmelavede falafler
    Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • billede til hjemmelavet burger med kryddermayo
    Hjemmelavet burger med kryddermayo
  • Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost
    Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost
  • billede med sloppy joe
    Sloppy Joe - opskrift på burger med kødsovs

Se disse opskrifter:

  • Brunkager - den bedste brunkagedej
  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
  • Kyllingesalat med Rhode Island dressing
  • Kagecreme - opskrift på hjemmelavet vaniljecreme
  • Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
  • Græsk gyros med kylling og tzatziki

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required