• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Stegt blomkål med parmesan og bacon
Stegt blomkål med parmesan og bacon
Stegt blomkål med parmesan og bacon er lækkert tilbehør, men blomkålen kan også bruges som en selvstændig ret. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Stegt blomkål med parmesan og bacon

Del gerne opskriften:
Facebook39PinterestMessengerEmailPrintSMS
39
SHARES
Gå til opskrift

Her finder du en lækker opskrift på stegt blomkål med parmesan og bacon, som du kan servere som tilbehør, eller som et let og skønt måltid.

Stegt blomkål med parmesan og bacon er en virkelig lækker måde at lave blomkål på.

Her steges det hele i ovnen, og det er faktisk en rimelig nem opskrift at kaste sig, og der er nok til fire personer.

Du kan enten bruge retten som et let måltid, eller blomkålsretten kan serveres som tilbehør. Begge dele er godt.

Opskrift på blomkål med parmesan

Stegt blomkål med parmesan og bacon

Stegt blomkål med parmesan og bacon

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkål delt i mindre stykker
  • 4 skiver bacon tyk, gerne noget du selv skærer og derefter skærer i små stykker
  • 3 dl mælk
  • 0,5 dl hvedemel
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 tsk. chipotleflager eller efter smag
  • 2 dl parmesan fintrevet
  • Lidt muskatnød revet
  • salt og friskkværnet peber
  • 0,5 flute skorper skåret af og smuldret i små "krummer"
  • 2 tsk. oregano
  • 2 spsk. persille finthakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Gør blomkål i stand. Bring noget vand i kog, tilsæt lidt salt sammen med blomkål og lad det koge i 2 minutter. Hæld i en sigte og overhæld straks med koldt vand, lad det dryppe godt af.
  • Steg bacon i en gryde, tag det op og kom det på noget køkkenrulle, så det kan dryppe af.
  • Hvis der ikke er så meget baconfedt, så tilsæt evt. lidt smør og så hvidløg, så det kan sautere med. Men det må ikke tage farve, så rør i det.
  • Når det begynder at afgive duft, så drys melet i og pisk det sammen.
  • Tilsæt mælken lidt efter lidt og bring det i kog mellem hver gang, til det er blevet til en god tyk sovs. Lad det simre et par minutter, så melsmagen koges væk, pisk i det hele tiden.
  • Tilsæt parmesan og bacon, smag til med salt og friskkværnet peber og tag af varmen.
  • Skær skorperne af fluten og smuldr indmaden mellem fingrene, til det bliver til krummer - eller hiv foodprocessoren frem og lad den gøre arbejdet.
  • Tilsæt krydderierne og vend det godt sammen.
  • Kom den afdryppede blomkål i et smurt, ovnfast fad. Fordel sovsen ovenpå og drys til sidst med brødkrummerne.
  • Sæt din blomkål med parmesan og bacon i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 25 minutter, til den er sprød og gylden på toppen.

Næringsindhold

Stegt blomkål med parmesan og bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
578
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
61
mg
20
%
Natrium
 
1918
mg
83
%
Kalium
 
687
mg
20
%
Kulhydrater
 
51
g
17
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
708
IU
14
%
Vitamin C
 
72
mg
87
%
Calcium
 
741
mg
74
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Stegt blomkål med parmesan serveres gerne som en selvstændig ret med en salat og noget brød - eller som tilbehør til noget kød.

Se flere blomkålsopskrifter

  • billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
    Blomkålssuppe med ristet blomkål
  • billede med maskeret blomkål
    Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne
  • billede til opskrifter med blomkål
    Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter
  • billede med stegt blomkål
    Stegt blomkål med citron, oliven og feta

Se disse opskrifter:

  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required