• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Lasagneruller med spinat og ricotta
billede til lasagneruller med spinat og ricotta
Lækre asagneruller med spinat og ricotta, og det er altså en skøn ret til aftensmad. De skønne pastaruller dækkes også med tomatsauce og mozzarella. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Lasagneruller med spinat og ricotta

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på lasagneruller med spinat og ricotta, der er en lækker italiensk ret. Toppes med tomatsauce og mozzarella.

Du skal altså prøve disse lækre lasagneruller med spinat og ricotta, for de smager altså fantastisk godt.

Opskriften minder jo faktisk lidt om cannelloni, og kombinationen af skinke, ricotta, parmesan og spinat er klassisk og vidunderlig.

Du kan vælge at lave din egen tomatsauce - eller blot købe en i supermarkedet. Begge dele er fint, og opskriften her er beregnet til mindst fire sultne personer, men der nok også rigeligt til seks personer.

Opskrift på lasagneruller

billede til lasagneruller med spinat og ricotta

Lasagneruller med spinat og ricotta

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Pastaretter
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 350 g lasagneplader

Bechamel sauce

  • 2 spsk. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • muskatnød revet, efter smag

Fyld

  • 500 g ricotta
  • 275 g spinat fra frost, optøet, afdryppet, trykket for væde og hakket groft
  • 2 dl parmesan fintrevet
  • 100 g skinke kogt, skåret i mindre stykker
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg

Desuden

  • 4 dl tomatsauce købt eller hjemmelavet
  • 2 håndfulde mozzarella revet
  • 2 spsk. parmesan fintrevet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kog lasagneplader i ca. 6 minutter i rigeligt, godt saltet vand - eller til de er bløde og bøjelige. Hæld dem forsigtigt i en sigte og overhæld med koldt vand, til de er helt afkølede. Læg dem på et rent viskestykke og lad dem dryppe af.
  • Lav bechamel sauce ved at smelte smørret, drysse melet i og røre det sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk godt hele tiden, så det ikke klumper og ikke brænder på.
  • Hæld så meget mælk i, så det blive en tyk sauce, lad det koge op mellem hver gang du tilsætter mælken. Lad det koge igennem et par minutter når det har den rigtige konsistens, for at få melsmagen ud, men husk at piske i det ofte. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød.
  • Smør et fad og hæld bechamel saucen ned i.
  • Rør ricottablandingen sammen. Kom 2-3 spsk. på hver lasagneplade, bred det ud og rul dem sammen fra den korte ende.
  • Læg dine lasagneruller ned oveni bechamel saucen, forsæt på den måde, til al ricotta-blandingen er brugt op.
  • Kom tomatsaucen over rullerne drys med mozzarella og parmesan.
  • Læg stanniol over - sørg for at det er stramt - så det ikke hænger i osten.
  • Sæt i en 225 grader varm ovn (varmluft) i 20 minutter.
  • Pil forsigtigt stanniolen af og giv det yderligere 15 minutter til osten er gylden og helt smeltet.

Næringsindhold

Lasagneruller med spinat og ricotta
Mængde pr. portion
Kalorier
963
% Daglig værdi*
Fedt
 
43
g
66
%
Mættet fedt
 
24
g
150
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
180
mg
60
%
Natrium
 
2639
mg
115
%
Kalium
 
1275
mg
36
%
Kulhydrater
 
91
g
30
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
52
g
104
%
Vitamin A
 
8300
IU
166
%
Vitamin C
 
30
mg
36
%
Calcium
 
901
mg
90
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Du kan med fordel lige lade de færdige lasagneruller stå og trække fem minutter inden servering.

Se flere opskrifter

  • Grøntsagslasagne med ricotta a la Newyorkerbyheart
    Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)
  • billede med kyllingelasagne
    Kyllingelasagne - lækker lasagne med kylling
  • et billede med hjemmelavet lasagne
    Lasagne

Se disse opskrifter:

  • Pasta med kantareller og skinke
  • Citronpasta med kylling, nødder og ost
  • Spaghetti med kødboller og tomatsovs
  • Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta
  • Tortellini salat med kylling og peberfrugt
  • Spaghetti med mørbrad og bacon

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required