• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Forloren and med timiankartofler
billede til forloren and med timiankartofler
Forloren and er i virkeligheden en fyldt svinemørbrad med svesker og æbler, som er nem at lave. Kan serveres med lækre timiankartofler. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Forloren and med timiankartofler

Del gerne opskriften:
Facebook21PinterestMessengerEmailPrintSMS
21
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på forloren and, der er fyldt svinemørbrad med svesker og æbler. Her serveret med lækre timiankartofler.

Forloren and er en gammel klassiker i det danske køkken, men retten er naturligvis ikke med and.

I stedet er der tale om en fyldt svinemørbrad med svesker og æbler, og det giver altså en virkelig lækker middagsret.

Her er den lavet med stegte timiankartofler, som du også får opskriften på. Samlet er retten beregnet til fire personer.

Opskrift på forloren and

billede til forloren and med timiankartofler

Forloren and med timiankartofler

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

Forloren and

  • 600 g svinemørbrad afpudset
  • 1 æble skrællet og skåret i tern
  • 150 g svesker stenfri
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 2½ dl fløde
  • 3½ dl vand
  • 2 tsk. kalvefond koncentreret

Timiankartofler

  • 600 g kartofler gerne aspargeskartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 kviste timian nogle af bladene taget af
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær et dybt snit på langs i svinemørbraden og bank kødet fladt. Krydr kødet godt med salt og friskkværnet peber.
  • Fordel æbletern og svesker på kødet og rul den sammen - på den lange led - som en roulade.
  • Bind kødsnor om og varm olie op på en stegepande.
  • Brun kødet på alle sider og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Læg den forlorne and i et ovnfast fad.
  • Kog panden af med vand, koncentreret fond og piskefløde.
  • Hæld det over kødet og sæt i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 20 minutter.
  • Tag fadet ud af ovnen, lad kødet trække under stanniol nogle minutter.
  • Hæld evt. skysaucen op i en gryde og jævn den med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand, tilsæt evt. også lidt kulør. Smag saucen til.
  • Fjern kødsnoren, og forloren and skæres i skiver og serveres sammen med saucen og kartoflerne.
  • Kartofler: Skyl og skrub kartoflerne godt, kom dem i en gryde med letsaltet vand og lad dem koge, til de er næsten møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre på eftervarmen, ryst gryden af og til. Lad kartoflerne køle helt af og halver dem så på langs.
  • Kom lidt olivenolie på en pande, kom kartoflerne på sammen med timian og steg ved middelvarme, til de er gyldne og sprøde. Drys med lidt Maldon salt når de er færdige.

Næringsindhold

Forloren and med timiankartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
761
% Daglig værdi*
Fedt
 
44
g
68
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
168
mg
56
%
Natrium
 
702
mg
31
%
Kalium
 
1619
mg
46
%
Kulhydrater
 
58
g
19
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
22
g
24
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
1275
IU
26
%
Vitamin C
 
33
mg
40
%
Calcium
 
92
mg
9
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Forloren and serveres straks sammen med de stegte timiankartofler.

En sund spidskålssalat passer også fint til.

Se flere opskrifter

  • billede til forloren hare med vildtsovs
    Forloren hare med lækker vildtsovs
  • billede med luksus mørbradgryde
    Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
  • svinemørbrad i fad
    Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt
  • billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce
    Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Se disse opskrifter:

  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Laks med bacon og pasta
  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili
  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required