• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Sprød kartoffelpizza lavet fra bunden
billede med sprød kartoffelpizza
En lækker og sprød kartoffelpizza, der blandt andet laves med tynde skiver kartofler, champignon og oliven. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Sprød kartoffelpizza lavet fra bunden

Del gerne opskriften:
Facebook9PinterestMessengerEmailPrintSMS
9
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker kartoffelpizza. En nem opskrift på pizza med kartofler, champignon og sorte oliven - lavet helt fra bunden.

Kartoffelpizza er en skøn og lækker pizza med masser af fyld, men alligevel får du her en virkelig sprød pizza.

Det er en pizza med kartofler lavet helt fra bunden, og fyldet kan selvfølgelig varieres efter smag.

Dejen er utrolig nem at lave, og du får fire mindre pizzaer ud af opskriften - eller to store pizzaer. Det er op til dig.

Opskrift på kartoffelpizza

billede med sprød kartoffelpizza

Sprød kartoffelpizza

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Pizzadej

  • 40 g gær
  • 4 dl vand lunkent
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1½ tsk. groft salt
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • 100 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel ca. mængde

Tomatsovs:

  • 1 dåse tomatpure koncentreret, ca. 2 dl
  • 3 tsk. oregano tørret
  • 4 spsk. creme fraiche 9%
  • 1 lille løg meget finthakket
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • salt og friskkværnet peber

Fyld:

  • 4 kartofler skåret i meget tynde skiver
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rosmarin finthakket
  • 200 g champignon i tynde skiver
  • 1 rød snackpeber i strimler
  • 1 glas oliven sorte, afdryppet
  • salt og friskkværnet peber

Hvidløgsolie:

  • 0,5 dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg presset
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smuldr gær i en skål og tilsæt det lunkne (håndvarme) vand, rør gæren ud. Tilsæt olie, salt og det grove mel.
  • Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, tag dejen ud og ælt den godt på køkkenbordet, til den er smidig.
  • Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til, stil den lunt og lad den hæve i en times tid.
  • Gør fyldet klar. Dup de tynde kartoffelskiver helt tørre, dryp dem med lidt olivenolie og vend dem godt rundt. Rør tomatpure, løg, hvidløg, oregano, creme fraiche, salt og friskkværnet peber sammen.
  • Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud til enten 4 mindre pizzaer - eller til 2 store.
  • Fordel tomatsovsen på og smør det ud til et tyndt lag.
  • Læg så kartoffelskiver, champignon, snackpeber og oliven på.
  • Kartoffelpizza bages ved 250 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, til den er sprød. Hold øje med den, da den ikke må blive sort.
  • Bland olivenolie med presset hvidløg.
  • Tag pizzaen ud og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Sprød kartoffelpizza
Mængde pr. portion
Kalorier
1111
% Daglig værdi*
Fedt
 
40
g
62
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
24
g
Natrium
 
3993
mg
174
%
Kalium
 
1943
mg
56
%
Kulhydrater
 
170
g
57
%
Kostfibre
 
23
g
96
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
29
g
58
%
Vitamin A
 
1302
IU
26
%
Vitamin C
 
81
mg
98
%
Calcium
 
207
mg
21
%
Jern
 
10
mg
56
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Dryp lidt af hvidløgsolien over din kartoffelpizza, skær den ud og server straks. Eventuelt sammen med en god tomatsalat.

Se flere pizzaopskrifter

  • billede med calzone pizza
    Calzone pizza - lukket UFO pizza
  • billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut
    Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut
  • billede med nem pizzadej til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • billede med pizzasnegle
    Pizzasnegle - nem opskrift til madpakken

Se disse opskrifter:

  • Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat
  • Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift
  • Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)
  • Pizzabøffer med friske tomater og urter
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required