• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Morgenmad » Amerikanske pandekager
billede til amerikanske pandekager opskrift
Lækre amerikanske pandekager, der smager himmelsk godt, og som er nemme at lave. Gode til morgenmad eller brunch. Foto: iStock.com/Aleksandr_Vorobev.

Amerikanske pandekager

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en virkelig god opskrift på amerikanske pandekager. Små, lidt tykke og lækre pandekager, der er super nemme at lave.

Den perfekte opskrifter på amerikanske pandekager, der er små, lidt tykke og virkelig lækre.

Pandekagerne er meget nemme at lave, og i denne portion er der nok til fire personer.

Brug pandekagerne til morgenmad eller en god brunch. De kan fryses ned.

Opskrift på amerikanske pandekager

billede til amerikanske pandekager opskrift

Amerikanske pandekager

4.75 fra 8 brugere
Print Pin
Ret: Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. sukker
  • Lidt salt
  • 375 g hvedemel
  • 6 tsk. bagepulver
  • 3 æg
  • 3 ¾ dl mælk måske lidt mere
  • 2 spsk. smør smeltet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Sigt alle de tørre ingredienser i en skål og lav en lille fordybning i det.
  • Tilsæt æg og ½ af mælken og pisk pandekagedejen godt sammen.
  • Tilsæt resten af mælken og det smeltede smør, pisk kraftigt og vurder om dejen er for tyk eller om der skal mere mælk i. Det er vigtigt at der piskes ret kraftigt med hånden, så der piskes noget luft ind i dejen.
  • Smelt ganske lidt fedtstof på en slip-let pande og kom dejen på i små klatter (jeg kan have 3 amerikanske pandekager ad gangen på min stegepande).
  • Steg ved ikke alt for høj varme og vent med at vende pandekagerne til dejen er lidt fast i det og ligesom bobler lidt op.
  • Vend og bag de tykke pandekager på den anden side. De skal gerne ligesom hæve op, så de bliver tykke og lækre.

Næringsindhold

Amerikanske pandekager
Mængde pr. portion
Kalorier
518
% Daglig værdi*
Fedt
 
13
g
20
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
149
mg
50
%
Natrium
 
1771
mg
77
%
Kalium
 
288
mg
8
%
Kulhydrater
 
82
g
27
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
17
g
34
%
Vitamin A
 
505
IU
10
%
Calcium
 
150
mg
15
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De amerikanske pandekager serveres med lun ahornsirup, frisk frugt, bær og iskoldt smør.

Pandekagerne kan sagtens bages, køles af og så fryses ned med mellemlægspapir imellem hver pandekage.

Dermed kan man bage en stor portion pandekager, og så bare tage dem op man skal bruge. Lun de amerikanske pandekager pakket i stanniol i ovnen. Velbekomme.

Se flere opskrifter:

  • Bananpandekager
  • Vafler
  • Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

Brugernes kommentarer

Jeg har lavet disse pandekager i lang tid efterhånden, og jeg elsker dem!
Nogen gange, for et sundere alternativ, bytter jeg halvdelen af hvedemelet ud med en form for groft mel, det er bare super lækkert! VH Birgitte.

Mmmm, de var altså virkelig gode! Fantastisk på sådan en sørgelig grå lørdagmorgen. Virkelig god side – jeg har først nu fundet frem til den nu. Mange tak. Birgith.

Tak for opskriften på amerikanske pandekager!
De er bare super lækre og sikke en fin side du har dig her. VH Signe S.

Se disse opskrifter:

  • Æggemuffins med bacon
  • Oksekød med sursød peberrodssauce
  • Overnight oats med chiafrø og jordbær
  • Pasta med squash og bacon
  • Opskrift på hjemmelavet kransekage
  • Grove flutes - koldhævet groft flute

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required