• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Grill & BBQ » Sådan laver du grillet kylling på dåse
billede med grillet kylling på dåse
Grillet kylling på dåse er en populær grillret, der er super nem og simpel at lave. Og så smager en kylling på grill altså godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Sådan laver du grillet kylling på dåse

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Grillet kylling på dåse er en fantastisk måde at tilberede en kylling i grillen på. Den hele kylling sættes på en øldåse, og så skal der grilles.

Kylling på dåse er for længst blevet en dansk klassiker, der er super nem at lave på grillen.

Her sættes en hel kylling ned over en øldåse (med øl i), og sammen med forskellige krydderurter giver det kyllingen en dejlig smag.

Ekstra tip: Den færdige og parterede grillkylling kan du med fordel lige give nogle få minutter ved direkte varme. Det tilfører yderligere smag.

Opskrift på dåsekylling er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling på dåse

billede med grillet kylling på dåse

Grillet kylling på dåse

4.50 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Kylling på dåse

  • 1 øl selvfølgelig dåseøl, der skal bruges ca. ½-⅓
  • krydderurter evt. frisk timian, citronpeber og rosmarin
  • vand
  • 4 fed hvidløg let knuste
  • rosmarin

Krydder-rub

  • dijonsennep
  • Sweet Heat BBQ fra Santa Maria eller andet BBQ-krydderi
  • Sesame/wasabi fra Santa Maria eller andet krydderi
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • BBQ-sauce
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl kyllingen godt indvendigt og dup den tør, både ud- og indvendig. Krydr den med salt og friskkværnet peber indeni.
  • Vask øldåsen godt af udenpå. Hæld noget af øllet ud (drik det) og kom krydderier ned i. Prik yderligere nogle huller i øldåsen foroven.
  • Skær de yderste vingespidser af kyllingen og sæt din kylling på dåse.
  • Bland krydderi-rub'en sammen og pensl det på, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld lidt vand i en foliebakke, tilsæt frisk rosmarin (eller andre krydderurter) og hvidløg.
  • Når kullene er godt varme og er blevet hvide hældes de op i den ene side.
  • Stil foliebakken med kyllingen på dåsen i den anden side (inddirekte grillning), læg låget på og lad den stå og hygge sig i ca. 45 minutter - lad lufthullerne vende modsat kyllingen. Bruger du gasgrill, grilles kylling på dåse ligeledes ved inddirekte varme.
  • Tag låget af og kyllingen godt over det hele med BBQ sauce (gør det evt. et par gange i de næste 15-20 minutter).
  • Fjern forsigtigt dåsen - det er bedst at være to til det - og pas på, den er MEGET varm!!
  • Parter kyllingen og giv den evt. lige er par minutter over direkte varme - med låg på - for lige at få den sidst smag, eller hvis den ikke er helt nok inde ved benene.

Næringsindhold

Grillet kylling på dåse
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kylling på dåse er skøn grillmad, som du kan servere sammen med en pastasalat og hjemmelavede hvidløgsflutes.

Se flere opskrifter med kylling:

Kyllingegryde med bacon og broccoli

Pastasalat med kylling og grøntsager

Kylling i karry med sprøde grøntsager

Se disse opskrifter:

  • Kyllingespyd marineret med soja og honning
  • Farserede porrer - opskrift på indbagt porre
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Lækker guf guf kage - kendt som "den du ved nok"
  • Kanelbrød med rosiner (julebrød)
  • Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required