• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Verdens bedste squashfrikadeller
billede med squashfrikadeller
Verdens bedste squashfrikadeller, der smager næsten som almindelige frikadeller. Men her altså helt uden kød. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Verdens bedste squashfrikadeller

Opdateret: 21. jan 2023 · Udgivet: 25. aug 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook12PinterestMessengerEmailPrintSMS
12
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du verdens bedste squashfrikadeller, der er lækre frikadeller uden kød. I stedet får du store og velsmagende grøntsagsdeller.

Squashfrikadeller er lækre grøntsagsfrikadeller med squash, og dermed helt fri for kød.

Det kan man dog næsten ikke smage, så her får du virkelig vegetariske frikadeller med masser af smag.

Du får ca. 10 grøntsagsfrikadeller af denne opskrift.

Opskrift på squashfrikadeller

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 10 stk.

Ingredienser

  • 400 g squash rives groft
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 løg hakket eller rives fint
  • 1 æg
  • 50 g havregryn
  • 4 spsk. rasp
  • 4 spsk. hvedemel
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 2 spsk. olie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Riv squash groft og vend det med lidt salt. Lægges i et dårslag eller en sigte, og skal nu udvandes i ca. 30 minutter, så væden løber af squashen. Pres det sidste væde ud, så dine squashfrikadeller ikke bliver for vandede.
  • Rør nu squash sammen med hakket løg, æg, havregryn, rasp, hvedemel og lidt peber. Afhængig af konsistensen kan der tilsættes lidt mere hvedemel eller en smule mælk.
  • En pande varmes op, hvor smør og olie kommes på. Lad smørret bruse af.
  • Form squashfrikadeller med en spiseske, og læg dem på panden. Så får ca. 10 grøntsagsfrikadeller ud af denne opskrift.
  • Lad squashfrikadellerne få en god stegeskorpe inden de vendes, så de ikke går i stykker. Den samlede stegetid er ca. 10 minutter, hvor grøntsagsdellerne vendes med mellemrum. Skru lidt ned for varmen når de har fået stegeskorpe, og steg færdige ved en middel varme.

Næringsindhold

Verdens bedste squashfrikadeller
Mængde pr. portion
Kalorier
119
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
22
mg
7
%
Natrium
 
288
mg
13
%
Kalium
 
193
mg
6
%
Kulhydrater
 
14
g
5
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
4346
IU
87
%
Vitamin C
 
9
mg
11
%
Calcium
 
35
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigstegte quashfrikadeller kan serveres med stuvet spidskål eller dampet broccoli. Kartofler passer selvfølgelig også fint til.

Se flere opskrifter

  • billede med blomkålskarry
    Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Grøntsagslasagne med ricotta a la Newyorkerbyheart
    Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)
  • billede med hjemmelavede falafler
    Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • billede med blomkålspandekager
    Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad
  • vegetar opskrift på porrer a la nicoise
    Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

Se disse opskrifter:

  • Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Italienske kødboller med pastasalat
  • Bøf i folie med lækker sauce
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

billede med ovnbagte andelår

Ovnbagte andelår der er super møre

billede til hjemmelavet burger med kryddermayo

Hjemmelavet burger med kryddermayo

billede med blomkålsdip

Lækker blomkålsdip - dip med blomkål

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

billede med råcreme og frugtsalat

Opskrift på råcreme og frugtsalat

billede til opskrift med spinatpandekager

Spinatpandekager - nemme og lækre

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

billede med panerede koteletter

Panerede koteletter med panko eller alm. rasp

billede til bagte løg i ovn

Karamelliserede bagte løg i ovn - nem opskrift

billede til hurtig andesauce

Opskrift på nem og hurtig andesauce

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

billede med grillet oksecuvette

Grillet oksecuvette med citron- og hvidløgsmarinade

et billede med kylling i karry serveret på tallerken

Kylling i karry med sprøde grøntsager

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required