• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
surdejsbrød opskrift
Lækre og hjemmebabte surdejsbrød, og de skønne brød med surdej er meget nemme at bage derhjemme. Foto: iStock.com.

Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej

Opdateret: 24. okt 2023 · Udgivet: 24. okt 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her er en nem opskrift på surdejsbrød. De lækre brød med surdej er nemme at bage selv, men du skal starte nogle dage i forvejen med din surdej.

Der findes næsten ikke noget skønnere end nybagte surdejsbrød, og brødene er faktisk ret nemme at lave.

Du skal blot huske at starte i god tid, ja faktisk skal du i gang flere dage i forvejen med surdejen til dine brød.

Se også: Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift

Men derfra er det ellers ret nemt at lave hjemmebagte brød med surdej, så kast dig roligt ud i opgaven.

Opskriften giver to lækre surdejsbrød.

Opskrift på surdejsbrød

surdejsbrød opskrift

Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 2 stk.

Ingredienser

Surdej

  • 2 dl vand koldt
  • 5 g gær
  • 2 tsk honning
  • 100 g hvedemel
  • 100 g rugmel

Desuden

  • 6 dl vand koldt
  • 20 g salt
  • 200 g speltmel og evt. fuldkornssemmer
  • 650 g hvedemel måske lidt mere
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • 4 dage før bagning af surdejsbrød: Hæld vandet i skål, opløs gæren i det, og tilsæt så honning og de 2 slags mel. Rør det sammen til en tyk grød. Det er din surdej til brødene.
  • Dæk dejen til med film og lad det stå på køkkenbordet (stuetemperatur) i 2-3 dage, til surdejen danner bobler i overfladen og lugter surt.
  • Dagen før bagning: Kom surdejen i en stor skål sammen med vand, salt og det grove mel. Rør hvedemelet i lidt ad gangen.
  • Dejen skal røres godt og længe - 15 minutter - så det er bedst på en køkkenmaskine eller med en håndmikser med dejkroge (jeg brugte sidstnævnte). Hvis du har rigtig gode armkræfter kan du også røre dejen i hånden, rør i 5 minutter, hold en pause, rør igen i 5 minutter osv.
  • Dæk dejen til med et fugtigt klæde og stil det i køleskab eller et køligt sted i 8-12 timer.
  • Bagedagen: Drys mel på køkkenbordet og vælt dejen ud på bordet.
  • Del det i 2 stykker og form dem skødesløst til 2 brød. Læg brødene over på et stykke bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve i 2 timer på køkkenbordet.
  • Varm ovnen op til de højeste grader din ovn kan - varmluft - læg en bagesten ind i ovnen hvis du har sådan en ellers sæt en bageplade ind i ovnen.
  • Når ovnen er klar, sættes en lille skål med vand ind i bunden af ovnen (se evt. her hvordan du laver damp i en almindelig ovn).
  • Den varme bageplade/bagesten tages ud og bagepapiret med dine surdejsbrød flyttes forsigtigt over på bagepladen.
  • Pensl brødene med vand, drys med lidt mel og bag i ca. 20-25 minutter. Bank under bunden af brødene, lyder de hule, er de færdige.

Næringsindhold

Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
Mængde pr. portion
Kalorier
1963
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
0.4
g
Natrium
 
3909
mg
170
%
Kalium
 
608
mg
17
%
Kulhydrater
 
403
g
134
%
Kostfibre
 
30
g
125
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
58
g
116
%
Vitamin C
 
0.04
mg
0
%
Calcium
 
84
mg
8
%
Jern
 
24
mg
133
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Tag de færdigbagte surdejsbrød ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Surdejsbrød har en god holdbarhed, og holder sig fint friske i 4-5 dage.

Brød med surdej kan også fryses ned.

Se også: Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

Se disse opskrifter:

  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med Bacontærte med porrer og kartofler

Bacontærte med porrer og kartofler

billede med grissini

Grissini - opskrift på italienske brødstænger

squashboller

Squashboller - nemme boller med squash

bagte rødløg med ost og spinat

Bagte rødløg med ost og spinat

billede med cheesecake

Manhattanstyle strawberry cheesecake

billede med gastrik

Gastrik

billede med djævlekylling

Djævlekylling med chili og hvidløg

billede til rød karry suppe med mango og kylling

Rød karry suppe med mango og kylling

billede med Gunvor kage

Gunvor kage med marengs og frisk frugt

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

billede med sloppy joe

Sloppy Joe - opskrift på burger med kødsovs

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

et billede med lagkage med hindbær og makroner

Lækker lagkage med hindbær, makron og flødeskum

billede til vaniljekranse opskrift

Sprøde vaniljekranse opskrift med sprøjtepose

billede med varm chokolade og kakao med flødeskum

Varm chokolade med flødeskum

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required