• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Sunde havregrynskager med fuldkorn
sunde havregrynskager
Sunde havregrynskager, der blandt andet bages med fuldkornsmel. Kagerne indeholder også lækre chokolade rosiner. Foto: iStock.com.

Sunde havregrynskager med fuldkorn

Del gerne opskriften:
Facebook9PinterestMessengerEmailPrintSMS
9
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en opskrift på sunde havregrynskager, der bages med fuldkornsmel. Du får sprøde og lækre kager, og som altså er lidt mere sunde.

Sunde havregrynskugler smager meget bedre end det måske lyder, og disse er særligt sunde, da de er bagt med fuldkornshvedemel.

Udover havregryn, hvor du med fordel kan anvende de grovvalsede havregryn, bages kagerne også med chokolade rosiner.

Det er rosiner, der er dækket med et lag chokolade, som du blandt andet kender fra den populære Bridge-blanding. De kan også mange steder købes for sig selv, og smager fantastisk godt.

Se også: Havregrynsboller - nemme morgenboller

Kan du ikke skaffe chokolade rosinerne, kan du blot i stedet tilsætte lidt hakket chokolade og almindelige rosiner. Det er også ok.

Du får 25 af de sundere havregrynskager med denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem. God bagelyst.

Opskrift på sunde havregrynskager

sunde havregrynskager

Sunde havregrynskager med fuldkorn

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 25 stk.

Ingredienser

  • 125 gram smør blødt
  • 75 gram rørsukker
  • 75 gram brun farin
  • 1 teske bagepulver
  • 0,5 teske natron
  • 1 teske salt
  • 0,5 teske kanel
  • 0,25 teske nelliker stødte
  • 2 teske vaniljesukker
  • 2 æg
  • 200 gram fuldkornshvedemel
  • 4 deciliter havregryn
  • 3 deciliter chokolade rosiner
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til bagning af de sunde havregrynskager starter du med, at forvarme din ovn til 200 grader varmluft.
  • Pisk blødt smør og de to slags sukker sammen med en el-pisker til det er godt cremet og luftigt.
  • Tilsæt salt, natron, bagepulver, kanel og nellike i og pisk det sammen.
  • Kom æggene i sammen med vaniljesukker og pisk det godt sammen - husk at skrabe dejen ned fra kanterne af og til og pisk igen.
  • Tilsæt fuldkorns hvedemel og havregryn, pisk ved laveste hastighed, så det lige bliver blandet sammen med resten.
  • Til sidst vendes chokolade rosiner i.
  • Sæt havregrynskagerne på bageplader med bagepapir med to skeer og tryk dem lidt flade til cookies.
  • Bages i ca. 8-10 minutter, til kagerne er gyldne.

Næringsindhold

Sunde havregrynskager med fuldkorn
Mængde pr. portion
Kalorier
205
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
24
mg
8
%
Natrium
 
202
mg
9
%
Kalium
 
130
mg
4
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
155
IU
3
%
Vitamin C
 
0.03
mg
0
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Når de sunde havregrynskager er bagt færdige, lægges de på en rist og køler af.

Derefter kan de opbevares i en lufttæt beholder.

Se også: Verdens bedste havregrynskugler med kaffe

Se disse opskrifter:

  • Verdens bedste kokostoppe med chokolade
  • Apple pie - amerikansk æbletærte
  • Orangesnegle med appelsin og nougat
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Nøddebund med jordbær og flødeskum
  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til rødspætteruller med fyld

Rødspætteruller med fyld

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

billede til butterdejspakker med kylling og æg

Butterdejspakker med kylling og æg

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

ris med rosiner til suppe

Ris med rosiner til suppe

kakaokage med kokoslåg

Kakaokage med kokoslåg til bradepande

spaghetti med kødsovs

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

Lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter

Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

billede med kartoffelklodser

Kartoffelklodser - kogte og smørstegte

amerikansk rejecocktail med cocktailsovs

Amerikansk rejecocktail med cocktailsovs

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

et billede med et stykke fynsk brunsviger kage

Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage

billede til gammeldags hønsekødssuppe

Gammeldags hønsekødssuppe

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required