Her er en lækker opskrift på stuvet spinat med parmesan, der laves af frossen spinat. Serveres til frikadeller, kylling og mange andre retter.
Stuvet spinat er en klassiker som tilbehør, og så er spinaten jo super sund.
Her er den stuvede spinat lavet med frossen spinat, der tøs op, og derefter smages stuvningen til med blandt andet parmesan.
Brug spinatstuvningen som tilbehør til frikadeller, ovnstegt kylling og mange andre retter.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på stuvet spinat

Ingredienser
- 20 g smør
- 20 g hvedemel
- 2 skallotteløg finthakket
- 1½ dl parmesan fintrevet
- 1 citron fintrevet skal af 1 økologisk citron
- Lidt muskatnød fintrevet
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 dl mælk
- Lidt vand
- 400 g spinat frossen spinat, optøet og drænet for vand
Fremgangsmåde
- Optø den frosne spinat i mikroovn i en skål, med ganske lidt vand i bunden, det tager ca. 5 minutter. Hæld i en sigte og tryk al væden ud af spinaten.
- Smelt smør i en gryde og sauter løg, til de bliver bløde.
- Drys hvedemel i og pisk det sammen.
- Hæld madlavningsfløden i lidt efter lidt, tilsæt også mælk, nu skulle du gerne have en tyk sovs.
- Lad den småkoge i et par minutter, så melsmagen koger ud, pisk i det af og til. Så bliver en stuvet spinat bedst.
- Tilsæt den optøede spinat og rør godt rundt, så den bliver fordelt. Er sovsen meget tyk, så spæd med ganske lidt vand.
- Tilsæt parmesan, fintrevet citronskal og muskatnød.
- Smag den stuvede spinat til med salt og friskkværnet peber, og lad det simre i ca. 5 minutter, rør i det tit.
Næringsindhold
Noter
Stuvet spinat serveres straks, og den er altså skøn som tilbehør til mange kødretter.
Prøv den også til dampet fisk eller laks i ovn.
Kom med din kommentar