• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Ovnkartofler med citron og parmesan
billede med ovnkartofler med citron og parmesan
Lækre ovnkartofler, der er lavet med parmesan og citron. De ovnbagte kartofler er perfekte til mange kødretter. Foot: Newyorkerbyheart.dk.

Ovnkartofler med citron og parmesan

Opdateret: 13. sep 2022 · Udgivet: 13. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook12PinterestMessengerEmailPrintSMS
12
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du lækre ovnkartofler med citron og parmesan. Nemme kartofler i ovn, der vendes med parmesan. Gode som tilbehør til retter med kød.

Prøv lige disse lækre ovnkartofler, der blandt andet laves med parmesan og citron.

Det er altså skønne kartofler, som du nemt bager i ovnen, og de passer perfekt som tilbehør til mange kødretter.

Opskriften er beregnet til fire personer, men mængden af kartofler kan du jo sagtens selv justere.

Opskrift på ovnkartofler med parmesan

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Ovnkartolfer

  • 750 g kartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Dressing

  • 1 citron saft af ½ citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 håndfuld parmesan fintrevet
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær kartofler i mindre stykke og tør dem godt.
  • Kom dem i et ovnfast fad, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ½ times tid, til dine ovnkartofler er gyldne og møre.
  • Pisk imens ingredienserne til dressingen sammen.
  • Når kartoflerne er møre og færdige, tages de ud og vendes med dressingen, inden de serveres.

Næringsindhold

Ovnkartofler med citron og parmesan
Mængde pr. portion
Kalorier
306
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
0.2
mg
0
%
Natrium
 
1178
mg
51
%
Kalium
 
793
mg
23
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
18
IU
0
%
Vitamin C
 
42
mg
51
%
Calcium
 
33
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdige ovnkartofler med parmesan serveres straks, og de er gode til alt fra ovnstegt kylling til oksemørbrad.

Se flere kartoffelopskrifter

  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • fløjlsblød kartoffelmos
    Kartoffelmos - lækker og luftig
  • billede med mos af søde kartofler
    Mos af søde kartofler - den nemme opskrift
  • billede med smørstegte kartofler
    Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

Se disse opskrifter:

  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Rissalat med urter og parmesan

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Æblekage med marcipancreme og kanel

Æblekage med marcipancreme og kanel

billede med grillet kylling på dåse

Sådan laver du grillet kylling på dåse

billede med ovnbagte andelår

Ovnbagte andelår der er super møre

billede med rabarberkage

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

billede med dark and stormy cocktail

Sådan laver du Dark and Stormy drink

billede med dampet broccoli

Dampet broccoli med kogetid og gode tips

gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter

billede med hjemmelavet koldskål

Koldskål - nem og simpel opskrift med kærnemælk

billede med espresso martini drink

Espresso Martini drink med kaffe, Kahlua og vodka

billede til hvordan varmer man en and op i ovn

Hvordan varmer man en and op i ovn?

billede med iskaffe

Hjemmelavet iskaffe - nem og god opskrift

billede med herregårdskage sølvkage

Herregårdskage - kendt som sølvkage

billede med nougathorn

Nemme nougathorn dyppet i chokolade

billede med cheesecake

Manhattanstyle strawberry cheesecake

billede med panerede koteletter

Panerede koteletter med panko eller alm. rasp

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required