• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta
Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta
Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta er en nem og lækker ret til aftensmad, som hele familien vil elske. En virkelig dejlig fiskeret. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på laks med fløde. En skøn ret med laks, der tilberedes med lidt hvidvin, skalotteløg og pasta. Hurtig at lave.

Laks med pasta er en dejlig og nem ret til aftensmad, og det er altså en opskrift med fisk som de fleste vil elske.

Retten er også hurtig at lave, og du kan med fordel servere den med en frisk pasta, hvor kogetiden er ganske kort.

Se også: Pandestegt laks med citron- og flødesauce

Der anvendes en røget laks, hvilket passer virkelig godt til sådan en pastaret, og vil du gøre retten lidt mere fedtfattig, kan du med fordel skifte piskefløde ud med en mere mager madlavningsfløde.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.

Opskrift på laks med fløde

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 2 skalotteløg finthakket
  • 1 spsk. smør til stegning.
  • 150 g champignon skåret i tynde skiver
  • ¾ dl hvidvin tør hvidvin
  • 2 dl fløde
  • ¾ dl vand
  • 1 tsk Herbamare bouillon, eller en alm. bouillonterning
  • 150 g røget laks
  • 1 håndfuld dild hakket
  • 225 g pasta gerne en frisk fettuccine
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til laks med fløde starter du med, at sætte godt med vand over til pastaen og når det koger, så tilsæt rigeligt med salt.
  • Varm smør op på en pande ved middelvarme og tilsæt skalotteløg, lad dem sautere lidt.
  • Tilsæt champignon og lad dem stege med til de begynder at tage farve og væden fra den koger ind, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom hvidvin, fløde, vand og Herbamare ved og lad det simre i et par minutter.
  • Læg den røgede laks ovenpå flødesaucen og lad dem dampe i ½ minut, tag den af og hold den varm under stanniol.
  • Kog pasta, gerne en fettuccine, i det saltede vand og hæld vandet fra.
  • Smag saucen til og bland den i pastaen.
  • Skær laksen i mindre stykker og bland den i.

Næringsindhold

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta
Mængde pr. portion
Kalorier
963
% Daglig værdi*
Fedt
 
47
g
72
%
Mættet fedt
 
28
g
175
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
145
mg
48
%
Natrium
 
2100
mg
91
%
Kalium
 
836
mg
24
%
Kulhydrater
 
95
g
32
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
1750
IU
35
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
118
mg
12
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Så er der laks med fløde klar til servering.

Drys gerne med dild og server straks, gerne med en salat til. Du kan eventuelt servere pastaretten med denne lækre capresesalat.

Se også: Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks

Se disse opskrifter:

  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Pasta med kantareller og skinke
  • Pasta med tigerrejer og tomater
  • Spaghetti med mørbrad og bacon
  • Tortellini salat med kylling og peberfrugt
  • Spaghetti med kødboller og tomatsovs

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required