Her er opskriften på den bedste hindbærroulade. Rouladen rulles med syltetøj eller marmelade, og den samlede tid er kun 20 minutter.
Verdens bedste hindbærroulade er en af de hurtigste kager at bage. Dejen røres hurtigt sammen, hvorefter den bages i ovnen i cirka 8-9 minutter.
Til sidst er det bare at rulle rouladen sammen med din yndlingsmarmelade eller syltetøj. Her kan du bruge lige hvad der passer dig, men til en hindbærroulade hører selvfølgelig hindbærmarmelade.
Opskriften giver en roulade, der passer til fire personer.
Opskrift på hindbærroulade

Ingredienser
- 3 æg
- 130 g sukker
- 130 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver med lidt top
- 1 tsk. vaniljesukker med lidt top
- 200 g hindbærmarmelade
Fremgangsmåde
- Kom æg og sukker i en skål og pisk det nu luftigt. Det tager et par minutter.
- I en anden skål blander du hvedemel med bagepulver og vaniljesukker, og vender derefter melet ind i dejen indtil den er godt samlet og har en jævn masse. Dejen til hindbærroulade er lidt tynd i konsistensen, og sådan skal den være.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og hæld dejen ud på det. Med en dejskraber kan du lige glatte den lidt ud, så du har en stor firkant, der fylder næsten hele bagepladen. Hold dog fem centimeters afstand til kanterne.
- Bag nu dejen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft (220 grader almindelig luft), hvor den skal have cirka 8-9 minutter. Men hold øje med den, da den ikke må blive overbagt/for mørk.
- Tag pladen ud af ovnen.
- Læg et andet stykke bagepapir på køkkenbordet, og drys lidt sukker ud på det. Nu lægger du oversiden på den bagte dej ned mod sukkeret, og trykker let ned. Træk derefter bagepapiret af den bagte dej.
- Smør hindbærmarmelade eller syltetøjud over kagen. Men du kan sagtens bruge blåbær, jordbær eller andre slags syltetøj eller marmelade.
- Rul nu forsigtigt rouladen sammen, og pres den ganske let til. Læg din hindbærroulade med samlingen nedad.
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte hindbærroulade køles lidt af, hvorefter den kan spises.
Den bliver dog endnu bedre efter nogle timer, hvor rouladen har nået at sætte sig. Så du kan med fordel bage kagen dagen før brug.
Se flere skønne kageopskrifter:
Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage
Kom med din kommentar