• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
kærnemælksfromage opskrift
Hjemmelavet kærnemælksfromage, der her er severet med en lækker jordbærpure. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk

Opdateret: 15. sep 2023 · Udgivet: 15. sep 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på kærnemælksfromage, der er en skøn og nem dessert med kærnemælk. Her serveret med hjemmelavet jordbærpure.

Kærnemælksfromage er en klassisk dansk dessert, som ikke kun er god om sommeren, men som kan nydes året rundt.

Her er den lækre fromage med kærnemælk serveret sammen med en jordbærpure, som du naturligvis også får opskriften på.

Se også: Koldskål - nem og simpel opskrift med kærnemælk

Bemærk, at opskriften er beregnet til seks personer. God fornøjelse.

Opskrift på kærnemælksfromage

kærnemælksfromage opskrift

Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 6 personer

Ingredienser

Kærnemælksfromage

  • 7 blade husblas
  • 5 deciliter kærnemælk
  • 4 spsk flormelis
  • 1 vaniljestang korn af ½ stang vanilie
  • 5 deciliter piskefløde

Jordbærpure

  • 400 g jordbær fra frost, optøede
  • 2 spsk flormelis
  • 1 lime lidt limesaft
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til kærnemælksfromage starter du med, at blende ingredienserne til din jordbærpure. Smag den til, og du kan sagtens lave den i god tid, evt. allerede om formiddagen.
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  • Rør kærnemælk med flormelis og vaniljekorn.
  • Tag husblasen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt det i en skål over vandbad.
  • Afkøl husblasen med lidt af kærnemælksblandingen og hæld det så tilbage i resten af kærnemælksblandingen.
  • Pisk fløden stiv og vend den i.
  • Hæld fromagen i en skål, og stil den tildækket i køleskab i mindst 3 timer.

Næringsindhold

Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
Mængde pr. portion
Kalorier
393
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
103
mg
34
%
Natrium
 
111
mg
5
%
Kalium
 
305
mg
9
%
Kulhydrater
 
21
g
7
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
18
g
20
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
1376
IU
28
%
Vitamin C
 
43
mg
52
%
Calcium
 
165
mg
17
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Ved servering anrettes den lækre kærnemælksfromage med jordbærpure. Nemt og godt. Velbekomme.

Se også: Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Se disse opskrifter:

  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Rødspætteruller med fyld
  • Kyllingesandwich med bacon og guacamole
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Parisertoast - Croque Monsieur

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med sauce tartare

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter

billede med djævlekylling

Djævlekylling med chili og hvidløg

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

billede med rabarberkage

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

billede med aperol spritz

Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

billede med chimichurri kylling grill

Chimichurri kylling til grill eller ovn

skinkestang

Skinkestang - butterdej med skinke

Kringle med pistacie og kanel-:marcipanfyld

Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

chokoladetærte med karamel og marcipan

Chokoladetærte med karamel og marcipan

billede med ovnbagt græskar med bacon

Ovnbagt græskar med bacon

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

billede med frozen strawberry daiquiri

Frozen strawberry daiquiri cocktail opskrift

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required