• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Sovs og sauce » Hjemmelavet tomatsauce med smør
billede med hjemmelavet tomatsauce
En lækker og hjemmelavet tomatsauce, der blandt andet laves med smør. Brug tomatsaucen til pasta, kødboller og andet. Foto: iStock.com.

Hjemmelavet tomatsauce med smør

Opdateret: 15. sep 2022 · Udgivet: 15. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet tomatsauce. En lækker sauce lavet af tomater, smør, basilikum og parmesan. Perfekt til pasta.

Denne opskrift på hjemmelavet tomatsauce er fantastisk god, ja, måske er det verdens bedste tomatsauce.

Den er rimelig simpel at lave, og den indeholder blandt andet smør. Det giver altså tomatsaucen en skøn smag.

På mange måder en klassisk italiensk sauce med tomater, som jo passer perfekt til pasta. Du kan vende basilikum og parmesan i den færdige sovs - eller undlade det, og nyde tomatsovsen som den er.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på tomatsauce

billede med hjemmelavet tomatsauce

Hjemmelavet tomatsauce

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Sovs
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 3 dåser hakkede tomater
  • 85 g smør
  • 1 stort løg hakket
  • salt
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 håndfuld basilikum hakket
  • 1 håndfuld parmesan fintrevet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm lidt olie i en gryde og tilsæt løg, lad det sauter til de bliver bløde og nærmest gennemsigtige, men uden at de tager farve.
  • Tilsæt hakkede tomater sammen med smør, lidt salt og sukkeret.
  • Når det begynder at boble, så skru ned til lav varme, så din hjemmelavede tomatsauce kun simrer.
  • Lad det nu stå i en lille times tid uden låg, til vandet fra tomaterne koger væk og saucen bliver tykkere.
  • Smag den til, og vend evt. hakket basilikum og parmesan i tomatsaucen. Kan udelades.

Næringsindhold

Hjemmelavet tomatsauce
Mængde pr. portion
Kalorier
256
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
46
mg
15
%
Natrium
 
1164
mg
51
%
Kalium
 
641
mg
18
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
921
IU
18
%
Vitamin C
 
32
mg
39
%
Calcium
 
113
mg
11
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Hjemmelavet tomatsauce er selvfølgelig perfekt sammen med pasta, og der også tilsættes kødboller eller stykker af stegt kyllingebryst.

Se flere opskrifter

  • billede med gazpacho
    Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
  • billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut
    Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut
  • billede til italienske kødboller med pastasalat
    Italienske kødboller med pastasalat
  • billede med pizzasnegle
    Pizzasnegle - nem opskrift til madpakken

Se disse opskrifter:

  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika
  • Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs
  • Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør
  • Lakseroulade - nem og lækker opskrift
  • Langtidsstegt kylling med kartofler

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

billede med hvidløgsbrød

Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg

Spinattærte med hvidløg og feta

Spinattærte med hvidløg og feta

billede med Laks Walewska

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

billede med sweet potato fritter

Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte

billede med mojito cocktail

Mojito cocktail med rom, lime og mynte

billede med maskeret blomkål

Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

billede med torsk i fad

Torsk i fad med flødeost, parmesan og æble

billede til ovnbagte kartofler med majsmel

Ovnbagte kartofler med majsmel

billede med rosenkål og kogetid

Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt

billede til kalvebøffer med kantareller og dijondressing

Kalvebøffer med kantareller og dijondressing

billede til spaghetti med kødboller

Spaghetti med kødboller og tomatsovs

billede til brownie med valnødder

Lækker brownie med valnødder

billede med bananmuffins

Bananmuffins med chokolade og kokos

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required