• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Grydebrød - sådan bager du brød i gryde
billede med grydebrød
Grydebrød er et populært brød, som du nemt kan bage i gryde i ovnen. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Grydebrød er super nemt at bage, og her er du altid sikker på et godt brød og resultat. Se hvordan du bager et lækkert brød i gryde i ovnen.

Grydebrød kaldes også for no-knead bread, altså et brød, der ikke skal æltes.

Derfor er det nemt brød at bage, og er bagningen i gryden med låg med til, at du får et lækkert brød med en god skorpe.

Her kan du se hvordan du bager det lækre brød i gryde, og det meget nemmere end du tror.

Se også: Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift

Bemærk, at arbejds- og bagetiden er omkring en time, men derudover skal du sætte tid af til hævning, hvor dejen dog passer sig selv.

Bag gerne grydebrødet i en støbejernsgryde, men andre gryder kan også bruges.

Opskrift på grydebrød

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 1 stk.

Ingredienser

  • 5 dl vand koldt
  • 2 g gær ca. på størrelse med en lillefingernegl
  • 2 tsk. salt groft
  • 200 g fuldkornsmel
  • 400 g hvedemel
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • I en stor skål opløses gær i vandet.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen sammen med en grydeske, bare til alt melet er vådt, dejen skal ikke æltes. Det tager ca. 20 sekunder.
  • Dæk dejen til og stil det et lunt sted i ca. 12 timer.
  • Drys hvedemel på køkkenbordet og hæld dejen ud derpå. Fold dejen ind under sig selv, så det ligesom bliver til en rund pude.
  • Smør en skål med olie og drys med lidt mel. Læg dejen ned i, dæk til, stil et lunt sted hvor der ikke trækker, i 2 timer.
  • Forvarm ovnen til 200 °C varmluft og stil risten på den nederste rille. Stil gryden ind i ovnen, mens den varme op, så den bliver godt varm.
  • Når dejen er færdighævet, tages gryden ud og lidt mel drysses ned i. Vend nu forsigtigt dejen ned i den MEGET varme gryde.
  • Læg låg på og stil dit grydebrød ind på bageristen, nederst i ovnen i 30 minutter.
  • Tag låget af og bag videre uden låg i ca. 15 minutter. Grydebrødet skal lyde hult når du banker på det, så er det gennembagt.

Næringsindhold

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde
Mængde pr. portion
Kalorier
2138
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Natrium
 
4689
mg
204
%
Kalium
 
1167
mg
33
%
Kulhydrater
 
450
g
150
%
Kostfibre
 
32
g
133
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
68
g
136
%
Vitamin A
 
18
IU
0
%
Calcium
 
146
mg
15
%
Jern
 
26
mg
144
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Det færdigbagte grydebrød vendes ud på en rist, hvor det skal køle helt af inden udskæring.

Brødet er også kendt som verdens bedste brød, og det passer fint. Det smager nemlig fremragende, og det får den perfekte skorpe og krumme.

Se også: Bollerne - de bedste hjemmebagte

Se disse opskrifter:

  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required