Få den bedste opskrift på grove pølsehorn med gulerødder. Sunde og lækre pølsehorn med groft mel og revne gulerødder. Gode til madpakken.
Bag de lækreste grove pølsehorn med gulerødder, og de er perfekte til madpakken eller til at fryse ned.
Du får 12 fantastiske pølsehorn af denne opskrift, og de er faktisk ganske nemme at bage.
Bemærk: Melmængden er kun cirka angivelse, jeg ved ikke præcist hvor meget jeg brugte. Når jeg bager brød, vejer jeg aldrig melet af, jeg bruger bare så meget, som dejen kan tage.
Du kan bruge hvad du har af mel. Du kan vælge at bruge kun hvedemel, bruge hvede- og grahamsmel eller blande hvad du har lyst til.
Jeg synes at det er sjovt at bruge flere forskellig typer mel i brød, men prøv dig frem. Det er ikke så svært.
Opskrift på grove pølsehorn med gulerødder

Ingredienser
- 1 pakke pølser skåret i halve (eller hvilken slags pølser du nu har lyst til at bruge)
- 25 g gær
- 2 gulerødder groftrevne
- 2½ dl vand håndvarmt, 37 grader
- ½ spsk. olivenolie
- 1½ tsk. salt
- 1 æg
- 2 dl mel forskellige typer, jeg brugte: speltmel, rugmel, fuldkornsdurum og almindelig durum
- 1,5 dl durummel fin
- 4 dl hvedemel cirka mængde, prøv dig frem
Desuden
- ketchup og en god sennep
Fremgangsmåde
- Hæld det håndvarme vand i en skål, smuldr gæren i og opløs det i vandet.
- Tilsæt gulerødder, æg og olie - rør godt.
- Tilsæt salt og de forskellige meltyper - vent med det almindelige hvedemel - rør godt med en træske.
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, det er ikke sikkert at det hele skal bruges.
- Hæld dejen ud på bordet og ælt det godt sammen, men brug endelig ikke mere mel, end at det lige netop slippe hænder og bord.
- Læg dejen tilbage i skålen, dæk det til, stil det et lunt sted og lad det hæve i 1 time.
- Tag dejen ud på bordet, slå det ned og tril det til en pølse.
- Del pølsen i 12 stykker (eller hvor mange grove pølsehorn du nu skal bruge).
- Rul hver stykke ud til en firkant.
- Smør et lag ketchup og sennep på, læg pølsen på og fold sammen, tryk kanten godt til i den ene side. Skub pølsen, så den ligger midt i.
- Sæt dine grove pølsehorn med gulerødder på en bageplade med bagepapir, dæk til og lad dem efterhæve i 15 minutter.
- Brug en skarp kniv til lave små snit med på tværs.
- Pensl med vand og bag i en forvarmet ovn ved 225 grader (jeg bager ikke med varmluft) i ca. 15-17 minutter.
Næringsindhold
Noter
De bagte grove pølsebrød køles af på en rist, hvorefter de kan fryses ned.
Du kan selvfølgelig også bage pølsehornene som helt almindelige pølsehorn, altså uden groft mel.
Se flere lækre opskrifter:
Koldhævede grovboller - nemme at bage
Kom med din kommentar