Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Grove pølsehorn med gulerødder
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Brød
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
2
timer
t
Servings:
12
stk.
Ingredienser
▢
1
pakke
pølser
skåret i halve (eller hvilken slags pølser du nu har lyst til at bruge)
▢
25
g
gær
▢
2
gulerødder
groftrevne
▢
2½
dl
vand
håndvarmt, 37 grader
▢
½
spsk.
olivenolie
▢
1½
tsk.
salt
▢
1
æg
▢
2
dl
mel
forskellige typer, jeg brugte: speltmel, rugmel, fuldkornsdurum og almindelig durum
▢
1,5
dl
durummel
fin
▢
4
dl
hvedemel
cirka mængde, prøv dig frem
Desuden
▢
ketchup
og en god sennep
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Hæld det håndvarme vand i en skål, smuldr gæren i og opløs det i vandet.
Tilsæt gulerødder, æg og olie - rør godt.
Tilsæt salt og de forskellige meltyper - vent med det almindelige hvedemel - rør godt med en træske.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, det er ikke sikkert at det hele skal bruges.
Hæld dejen ud på bordet og ælt det godt sammen, men brug endelig ikke mere mel, end at det lige netop slippe hænder og bord.
Læg dejen tilbage i skålen, dæk det til, stil det et lunt sted og lad det hæve i 1 time.
Tag dejen ud på bordet, slå det ned og tril det til en pølse.
Del pølsen i 12 stykker (eller hvor mange grove pølsehorn du nu skal bruge).
Rul hver stykke ud til en firkant.
Smør et lag ketchup og sennep på, læg pølsen på og fold sammen, tryk kanten godt til i den ene side. Skub pølsen, så den ligger midt i.
Sæt dine grove pølsehorn med gulerødder på en bageplade med bagepapir, dæk til og lad dem efterhæve i 15 minutter.
Brug en skarp kniv til lave små snit med på tværs.
Pensl med vand og bag i en forvarmet ovn ved 225 grader (jeg bager ikke med varmluft) i ca. 15-17 minutter.
Næringsindhold
Grove pølsehorn med gulerødder
Mængde pr. portion
Kalorier
175
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]