• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Braiseret kylling med skummende sauce
billede til braiseret kylling med skummende sauce
Braiseret kylling med skummende sauce er en skøn ret til aftensmad, der også er god som gæstemad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Braiseret kylling med skummende sauce

Opdateret: 15. apr 2023 · Udgivet: 15. apr 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en skøn opskrift på braiseret kylling med skummende sauce. En lækker ret, der er perfekt som god hverdagsmad eller flot gæstemad.

Braiseret kylling er en nem ret, hvor du braiserer en hel kylling, der er skåret ud i mindre stykker.

Den braiserede kylling serveres sammen med en skummende sovs, der blandt andet er lavet af karry, og masser af skønne og sunde grøntsager.

Retten er nem at lave, og den er god som nem aftensmad, men bestemt også som lækker gæstemad, der ser flot ud ved servering.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på braiseret kylling

billede til braiseret kylling med skummende sauce

Braiseret kylling med skummende sauce

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling parteres
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 løg i skiver
  • 4 fed hvidløg finthakket (original opskrift: 2 fed)
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 spsk. karry
  • 1 håndfuld timian frisk
  • 2 dl hvidvin tør
  • 2 dl vand
  • 1 dl æblejuice
  • 1 bouillonterning hønwse
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. majsstivelse og lidt vand til jævning (jeg jævnede det ikke)

Forårsgrøntsager

  • 1 bdt. grønne asparges det nederste seje brækket af
  • 1 bdt. radiser hvis de er store, halveres de
  • 150 g sukkerærter
  • 150 g gulerødder skåret i bjælker
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Braiseret kylling: Parter kylling ved at skære lår og vinger af. Skær lårene i 2 stykker. Del kyllingen på langs og skær brystkødet i mindre stykker. Forsøg at få stykkerne så ens i størrelse som muligt, så de bliver møre på samme tid.
  • Krydr alle stykkerne med groft salt og friskkværnet peber.
  • Lad en stegegryde - eller en anden stor gryde - blive godt varm og kom olivenolie i.
  • Brun kyllingestykkerne ad et par gange, så de bliver jævnt brune over det hele. Kom dem alle i gryden og tilsæt løg, hvidløg, timian og karry. Lad det svitse et par minutter, mens der vendes rundt i det.
  • Tilsæt vand, hvidvin, æblejuice, piskefløde og bouillonterning. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre ca. 25-30 minutter.
  • Tjek at kødet er mørt, hvis kødsaften ikke er helt klart når der stikkes i det (husk at stikke helt ind til evt. ben), så giv det lidt mere.
  • Grøntsager: Gør alle grønsagerne klare. Lav en stor skål med koldt vand og masser af isterninger.
  • Bring en gryde med letsaltet vand i kog (og det skal koge hele tiden) og blancher alle grønsagerne hver for sig.
  • Giv gulerødderne ca. 5 minutter, asparges og sukkerærter ca. 3 minutter og radiser knap 1 minut.
  • Tag grønsagerne op med en hulske og kom dem STRAKS i isvandet, så kogningen stopper og grønsagerne beholder deres smukke farve.
  • Når de er afkølede, kommes de i en sigte og drypper af. Det kan være nødvendig at skifte vand undervejs, hvis isvandet bliver for varmt.
  • Tag 2 dl af karrybouillonen op af gryden og blend den skummende med en stavblender (det kan sagtens udelades, det er kun for et syns skyld!).
  • Kom grøntsagerne i gryden, lad dem blive varme og vend godt rundt så de bliver fordelt. Hæld skummet henover og pynt med lidt frisk timian.

Næringsindhold

Braiseret kylling med skummende sauce
Mængde pr. portion
Kalorier
745
% Daglig værdi*
Fedt
 
51
g
78
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
183
mg
61
%
Natrium
 
761
mg
33
%
Kalium
 
1018
mg
29
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
38
g
76
%
Vitamin A
 
8537
IU
171
%
Vitamin C
 
42
mg
51
%
Calcium
 
152
mg
15
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Braiseret kylling med skummende sauce serveres med kartofler eller kogte ris.

Et godt stykke ciabattabrød passer også godt til.

Se flere opskrifter

  • billede med karrysovs
    Karrysovs
  • et billede med kylling i karry serveret på tallerken
    Kylling i karry med sprøde grøntsager
  • billede med orientalsk gryderet
    Orientalsk gryderet med kylling og ris
  • et billede med boller i karry og grøntsager
    Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager
  • billede med tikka masala
    Tikka masala kylling - lækker indisk ret

Se disse opskrifter:

  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • Skinke med whiskymarinade
  • Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas
  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
  • Beignetdej - nem frituredej med øl

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

et billede med gulerodskage

Gulerodskage

banankage med chokolade

Lækker banankage med chokolade

vegetar opskrift på porrer a la nicoise

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

billede med gastrik

Gastrik

spidskålssalat

Spidskålssalat med ærter og dressing

forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

bagte rødløg med ost og spinat

Bagte rødløg med ost og spinat

spaghetti med kødsovs

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

billede med bøf med spejlæg

Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa

et billede med langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

blødkogt æg

Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

minestrone suppe med kyllinge kødboller

Minestronesuppe med kyllinge kødboller

billede til pasta med spidskål og bacon

Pasta med spidskål og bacon

billede med kyllingespyd

Kyllingespyd marineret med soja og honning

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required