• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør
billede med braiseret kalvegrydesteg
Braiseret kalvegrydesteg er en lækker ret til aftensmad, der er også god som gæstemad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

Opdateret: 10. feb 2023 · Udgivet: 24. mar 2023 af Newyorker By Heart ·

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg. kalvegrydesteg af tykkam eller bovklump
  • 2 spsk. smør klaret
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g champignon i kvarte
  • 3,5 dl. hvidvin tør
  • 250 g vindruer kernefri og halveret
  • 2 spsk. majsstivelse udrørt i lidt vand
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • salt og friskkværnet peber

Rodfrugtpuré

  • 750 g rodfrugter eks. pastinak, persillerod og gulerødder
  • 3 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. smør
  • 50 g parmesanost revet
  • salt og friskkværnet peber

Kartoffelbåde

  • 750 g bagekartofler skåret i både
  • 2 spsk. rosmarin nåle, finthakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Klar smør ved at smelte det og så kun bruge det klare, ikke det hvide der ligger nede i bunden, det er det der brænder på.
  • Kom det afklarede smør i en stor gryde, sammen med lidt olivenolie og brun så kalvekødet godt på alle sider og krydr med groft salt og friskkværnet peber.
  • Tag kødet op og svits svampene, krydr med lidt groft salt og friskkværnet peber. Læg kødet tilbage ovenpå svampene og hæld hvidvin ved, skru ned for varmen og nu skal en braiseret kalvegrydesteg simre i 1,5-2 timer, til kødet er godt mørt.
  • Rodfrugtpuré: Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde med vand - INGEN salt - og kog til de er godt møre. Hæld vandet fra, tag låget af og damp dem helt tørre over eftervarmen (ryst gryden tit, så de ikke brænder på!).
  • Kom alle rodfrugterne i en foodprocessor/blender, sammen med en god sjat rapsolie, en lille klat smør, groft salt, friskkværnet peber og friskrevet parmesanost. Kør til det bliver en puré. Smag til og hold varm.
  • Skræl kartoflerne i både og vend dem med lidt olivenolie og finthakket rosmarin. Læg dem på en bageplade med bagepapir, så de lægger i et lag og drys med groft salt.
  • Sæt dem i ovnen ved 220 grader i ca. ½ time, til de bliver gyldne og sprøde, vend dem en gang undervejs.
  • Sauce til kalvesteg: Når kødet er mørt, tages det op og holdes varmt. Jævn stegeskyen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
  • Lad saucen koge op, pisk creme fraichen i og lad det koge op igen. Smag det til og kom så de halverede vindruer i. Sluk for varmen og lad dem lige varme lidt igennem på eftervarmen.

Næringsindhold

Braiseret kalvegrydesteg
Mængde pr. portion
Kalorier
981
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
226
mg
75
%
Natrium
 
2345
mg
102
%
Kalium
 
2711
mg
77
%
Kulhydrater
 
72
g
24
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
23
g
26
%
Protein
 
66
g
132
%
Vitamin A
 
31760
IU
635
%
Vitamin C
 
52
mg
63
%
Calcium
 
277
mg
28
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook13PinterestMessengerEmailPrintSMS
13
SHARES
Gå til opskrift

Lav en lækker og braiseret kalvegrydesteg. Med denne opskrift er det nemt, og du bruger tykkam eller bovklump til den møre kalvesteg.

Braiseret kalvegrydesteg er både nem gæstemad med masser af smag, men også lækker weekendmad, når du har lyst til en god simreret.

Kalvestegen laves af enten kalvetykkam eller bovklump, der simrer et par timer i en gryde sammen med svampe og vin. Men passer retten jo meget sig selv.

Forslag til tilbehør er ovnstegte kartofler og rodfrugtpure, men kalvegrydestegen kan også serveres med meget andet tilbehør og en god salat.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på braiseret kalvegrydesteg

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg. kalvegrydesteg af tykkam eller bovklump
  • 2 spsk. smør klaret
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g champignon i kvarte
  • 3,5 dl. hvidvin tør
  • 250 g vindruer kernefri og halveret
  • 2 spsk. majsstivelse udrørt i lidt vand
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • salt og friskkværnet peber

Rodfrugtpuré

  • 750 g rodfrugter eks. pastinak, persillerod og gulerødder
  • 3 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. smør
  • 50 g parmesanost revet
  • salt og friskkværnet peber

Kartoffelbåde

  • 750 g bagekartofler skåret i både
  • 2 spsk. rosmarin nåle, finthakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Klar smør ved at smelte det og så kun bruge det klare, ikke det hvide der ligger nede i bunden, det er det der brænder på.
  • Kom det afklarede smør i en stor gryde, sammen med lidt olivenolie og brun så kalvekødet godt på alle sider og krydr med groft salt og friskkværnet peber.
  • Tag kødet op og svits svampene, krydr med lidt groft salt og friskkværnet peber. Læg kødet tilbage ovenpå svampene og hæld hvidvin ved, skru ned for varmen og nu skal en braiseret kalvegrydesteg simre i 1,5-2 timer, til kødet er godt mørt.
  • Rodfrugtpuré: Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde med vand - INGEN salt - og kog til de er godt møre. Hæld vandet fra, tag låget af og damp dem helt tørre over eftervarmen (ryst gryden tit, så de ikke brænder på!).
  • Kom alle rodfrugterne i en foodprocessor/blender, sammen med en god sjat rapsolie, en lille klat smør, groft salt, friskkværnet peber og friskrevet parmesanost. Kør til det bliver en puré. Smag til og hold varm.
  • Skræl kartoflerne i både og vend dem med lidt olivenolie og finthakket rosmarin. Læg dem på en bageplade med bagepapir, så de lægger i et lag og drys med groft salt.
  • Sæt dem i ovnen ved 220 grader i ca. ½ time, til de bliver gyldne og sprøde, vend dem en gang undervejs.
  • Sauce til kalvesteg: Når kødet er mørt, tages det op og holdes varmt. Jævn stegeskyen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
  • Lad saucen koge op, pisk creme fraichen i og lad det koge op igen. Smag det til og kom så de halverede vindruer i. Sluk for varmen og lad dem lige varme lidt igennem på eftervarmen.

Næringsindhold

Braiseret kalvegrydesteg
Mængde pr. portion
Kalorier
981
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
226
mg
75
%
Natrium
 
2345
mg
102
%
Kalium
 
2711
mg
77
%
Kulhydrater
 
72
g
24
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
23
g
26
%
Protein
 
66
g
132
%
Vitamin A
 
31760
IU
635
%
Vitamin C
 
52
mg
63
%
Calcium
 
277
mg
28
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Servering af braiseret kalvegrydesteg: Skær kødet i skiver og hæld lidt af saucen ud over.

Server resten af saucen til, samen med rodfrugtpuréen og de ovnstegte kartoffelbåde. Velbekomme.

Se flere opskrifter:

Nem kalvegryde med squash og champignon

Kalvebøffer med kantareller og dijondressing

Italiensk kalvegryde med aubergine

Se disse opskrifter:

  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
  • Beignetdej - nem frituredej med øl
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

billede med bollerne

Bollerne - de bedste hjemmebagte

billede med roastbeef i ovn

Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker

Nutella cookies

Nutella cookies - lækre kager med Nutella

billede med chokolademousse

Chokolademousse - nem opskrift

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

billede med blomkålsris

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

billede med helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet med kernetemperatur

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

billede med frosting

Sådan laver du frosting til dine kager

Stegt blomkål med parmesan og bacon

Stegt blomkål med parmesan og bacon

billede med boller i selleri

Boller i selleri med ris eller kartofler

øllebrød

Opskrift på øllebrød lavet fra bunden

kogning af hvide asparges

Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required