• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris
billede med bøf stroganoff
Bøf Stroganoff er en klassisk gryderet med oksekød, der oprindelig stammer fra Rusland. Nydes med kartoffelmos eller ris. Foto: iStock.com.

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

Opdateret: 16. aug 2022 · Udgivet: 16. aug 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med bøf stroganoff

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Russisk
Tid: 2 timer t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g oksekød i strimler af okseinderlår
  • 2 spsk. olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 rødløg skåret i smalle både
  • 250 g champignon brune eller hvide, halveret
  • 2 peberfrugter grønne eller røde, skåret i store tern
  • 2 tsk. paprika
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 spsk. tomatpure koncentreret
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 4 dl oksebouillon
  • 2½ dl madlavningsfløde eller alm. fløde
  • kartoffelmos eller kogte ris til 4 pers.
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm en tykbundet stegegryde op og tilsæt olie.
  • Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det så på alle sider ad et par omgange, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag det op og stil det til side. Husk at kød til en god Bøf Stroganoff helst skal have en god stegeskorpe.
  • Kom evt. lidt mere olie i gryden og tilsæt så løg, lad det lige stege i et lille minuts tid under omrøring.
  • Tilsæt champignon og peberfrugt, krydr med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt. Lad det stege i ca. 3-5 minutter, under omrøring, tag det op og stil det til side.
  • Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt de to slags paprika, vend godt rundt. Tilsæt så tomatpure og æblecidereddike, vend det igen godt rundt og lad det stege i et par minutter under omrøring.
  • Hæld bouillon ved, lad det koge op, læg låg på, skru ned og lad det så simre i 1½ times tid.
  • Når kødet har simret færdigt, tilsættes madlavningsfløde og det koger igennem. Jævn evt. sovsen med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand og tilsæt derefter champignon-blandingen, lad det lige netop varme igennem. Smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt citronsaft eller gastrik.

Næringsindhold

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris
Mængde pr. portion
Kalorier
896
% Daglig værdi*
Fedt
 
60
g
92
%
Mættet fedt
 
27
g
169
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
23
g
Kolesterol
 
177
mg
59
%
Natrium
 
1123
mg
49
%
Kalium
 
1905
mg
54
%
Kulhydrater
 
54
g
18
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
1188
IU
24
%
Vitamin C
 
59
mg
72
%
Calcium
 
122
mg
12
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook13PinterestMessengerEmailPrintSMS
13
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på Bøf Stroganoff, der er en populær gryderet med oksekød i strimler. Serveres med kartoffelmos eller ris.

Bøf Stroganoff er en lækker og smagfuld gryderet, der også kendes som Beef Stroganoff eller Beef Stroganov. Jo, kært barn har mange navne.

Sikkert er det dog, at gryderetten laves med oksekød og champignon, og den stammer oprindeligt fra Rusland, men nydes i dag verden over.

Retten laves dog i mange forskellige udgaver, men serveres som regel altid med enten en god kartoffelmos eller kogte ris.

Her er den nemme opskrift på en klassisk Stroganoff til fire personer.

Opskrift på Bøf Stroganoff

billede med bøf stroganoff

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Russisk
Tid: 2 timer t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g oksekød i strimler af okseinderlår
  • 2 spsk. olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 rødløg skåret i smalle både
  • 250 g champignon brune eller hvide, halveret
  • 2 peberfrugter grønne eller røde, skåret i store tern
  • 2 tsk. paprika
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 spsk. tomatpure koncentreret
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 4 dl oksebouillon
  • 2½ dl madlavningsfløde eller alm. fløde
  • kartoffelmos eller kogte ris til 4 pers.
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm en tykbundet stegegryde op og tilsæt olie.
  • Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det så på alle sider ad et par omgange, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag det op og stil det til side. Husk at kød til en god Bøf Stroganoff helst skal have en god stegeskorpe.
  • Kom evt. lidt mere olie i gryden og tilsæt så løg, lad det lige stege i et lille minuts tid under omrøring.
  • Tilsæt champignon og peberfrugt, krydr med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt. Lad det stege i ca. 3-5 minutter, under omrøring, tag det op og stil det til side.
  • Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt de to slags paprika, vend godt rundt. Tilsæt så tomatpure og æblecidereddike, vend det igen godt rundt og lad det stege i et par minutter under omrøring.
  • Hæld bouillon ved, lad det koge op, læg låg på, skru ned og lad det så simre i 1½ times tid.
  • Når kødet har simret færdigt, tilsættes madlavningsfløde og det koger igennem. Jævn evt. sovsen med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand og tilsæt derefter champignon-blandingen, lad det lige netop varme igennem. Smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt citronsaft eller gastrik.

Næringsindhold

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris
Mængde pr. portion
Kalorier
896
% Daglig værdi*
Fedt
 
60
g
92
%
Mættet fedt
 
27
g
169
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
23
g
Kolesterol
 
177
mg
59
%
Natrium
 
1123
mg
49
%
Kalium
 
1905
mg
54
%
Kulhydrater
 
54
g
18
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
1188
IU
24
%
Vitamin C
 
59
mg
72
%
Calcium
 
122
mg
12
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige kartoffelmos serveres som sagt med en fløjlsblød kartoffelmos eller kogte ris. Pasta kan også anvendes.

En salat passer også fint til.

Se flere gryderetter

  • billede med chili con carne chiligryde
    Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød
  • enebærgryde med bagt kartoffelmos
    Enebærgryde med bagt kartoffelmos
  • billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon
    Gryderet med spidskål, oksekød og bacon
  • billede med gullasch eller gullash
    Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
  • billede med luksus mørbradgryde
    Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Se disse opskrifter:

  • Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt
  • Lammekoteletter med chili og sorte oliven
  • Skinke med whiskymarinade
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

et billede med kylling i karry serveret på tallerken

Kylling i karry med sprøde grøntsager

billede med grove flutes

Grove flutes - koldhævet groft flute

billede til gryderetter

Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

glaserede perleløg

Glaserede perleløg - nem opskrift

billede med kokossmåkager med chokolade

Lækre kokossmåkager med chokolade

hjemmelavet rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

billede med makronmuffins med chokolade

Makronmuffins med chokolade

billede med chimichurri

Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

billede med langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling med kartofler

billede med grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

billede med pasta med svampe, asparges, tomater og bacon

Pasta med svampe, asparges og bacon

billede med nemme rabarbermuffins

Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber

billede med stegt blomkål

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required