• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Sovs og sauce » Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce
billede med andesovs
Den bedste andesovs, der blandt andet laves af en hod andefond. Den perfekte sauce til anden, kartofler og øvrig tilbehør. Foto: iStock.com.

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

Del gerne opskriften:
FacebookPinterestMessengerEmailPrintSMS
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på andesovs. Den perfekte andesauce lavet af en god andefond, og du får ikke bedre sovs til din and. Nem at lave.

Sådan laver du den perfekte andesovs helt fra bunden. Med masser af smag, og den er aldeles perfekt til anden juleaften eller andesteg på andre tidspunkter af året.

Til denne andesauce bruges et par deciliter stegesky fra stegning af anden, og du kan med fordel også smage sovsen til med lidt gastrik.

Opskriften på sovs til ande er beregnet til fire personer.

Opskrift på andesovs

billede med andesovs

Andesovs

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl stegesky fra bradepanden, fedtet skummet af
  • 1 andehals
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg pillet og skåret i skiver
  • 1 gulerod skrællet og skåret i grove stykker
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 dl rødvin
  • 2,5 dl andefond
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. gastrik eller balsamico
  • 1 dl fløde kan udelades
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Fjern al fedtet fra stegeskyen.
  • Skær andehalsen i mindre stykker og brun dem i en smule andefedt i en gryde sammen med løg, hvidløg, gulerødder, salt og friskkværnet peber.
  • Når det har taget farve, drysses med mel og det vendes godt rundt.
  • Tilsæt rødvin og kog det kort igennem, mens melet piskes ud.
  • Hæld det gennem en sigte, kom det tilbage i gryden og tilsæt andefond og stegeky sammen med laurbærblade.
  • Kog din andesovs ind til den rette konsistens, smag til med gastrik (eller balsamico), evt. piskefløde, salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt saucekulør, hvis du ønsker en mere mørk andesauce.

Næringsindhold

Andesovs
Mængde pr. portion
Kalorier
432
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
47
mg
16
%
Natrium
 
27463
mg
1194
%
Kalium
 
492
mg
14
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
22
g
24
%
Protein
 
21
g
42
%
Vitamin A
 
2924
IU
58
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
239
mg
24
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er den lækre andesovs klar til servering i en pæn sovseskål.

Husk at smage din andesauce godt til, og nyd den sammen med verdens bedste andesteg.

Se flere lækre sovse

  • billede med brun sovs i sovsekande
    Brun sovs - grundopskrift
  • billede med karrysovs
    Karrysovs
  • et billede med persillesovs
    Klassisk persillesovs opskrift

Se disse opskrifter:

  • Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs
  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Bøf i folie med lækker sauce
  • Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med hjemmelbagt drømmekage fra brovst

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

billede med medaljer kage

Medaljer - lækre kager med kakao

billede til hvordan varmer man en and op i ovn

Hvordan varmer man en and op i ovn?

Spinattærte med hvidløg og feta

Spinattærte med hvidløg og feta

billede til perlespeltsalat med varmrøget laks

Perlespeltsalat med varmrøget laks

billede med mazarinkage

Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan

billede til jordbærtærte

Jordbærtærte med smørdej og kagecreme

chicken parmesan med pasta

Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde med squash og champignon

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

billede med frosting

Sådan laver du frosting til dine kager

billede med parisertoast og croque monsieur

Parisertoast - Croque Monsieur

billede til vaniljekranse opskrift

Sprøde vaniljekranse opskrift med sprøjtepose

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos - lækker opskrift

løgsuppe med krydrede kødboller

Løgsuppe med krydrede kødboller

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required