• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Bagt æblekage med smuldredej
billede til bagt æblekage med smuldredej
En lækker og bagt æblekage med smuldredej, der smager så englene synger. Æblekagen kan serveres med flødeksum, creme fraiche eller is. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bagt æblekage med smuldredej

Del gerne opskriften:
Facebook30PinterestMessengerEmailPrintSMS
30
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på bagt æblekage med smuldredej. Æblekagen er nem at bage, og den serveres med is, flødeskum eller creme fraiche.

Bagt æblekage med smuldredej er altid et sikkert hit til kaffen, eller som kage til at tage med på arbejde og andre lejligheder.

Æblekagen bages gerne med danske æbler, der har lidt syrlighed, og bruger du mere søde æbler til kagen, kan du med fordel skære lidt af sukkeret.

Denne æblekage kan sagtens forberedes lidt tid i forvejen, og så sætter du blot kagen i ovnen en lille time inden den skal serveres. Det er da nemt.

Der er til ca. 6 personer i æblekagen, og du kan roligt glæde dig: Det er nok Danmarks bedste æblekage med smuldredej.

Opskrift på bagt æblekage

billede til bagt æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med smuldredej

4.89 fra 9 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 750 g æbler
  • 100 g sukker
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 spsk. kanel

Smuldedej

  • 125 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 100 g sukker
  • 50 g mandler hakkede
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skræl æbler, fjern kernehus og skær dem i tynde både og læg dem i et fad.
  • Bland sukker, kanel og rosiner - hæld blandingen over æblerne og vend det hele godt rundt, så alle æblestykkerne er dækkede af sukker-/kanelblandingen.
  • Smuldredej: Hæld hvedemel i en skål sammen med smør. Bland det med hænderne, så det bliver til en smuldrende blanding - det skal IKKE samles!!
  • Tilsæt sukker (det er rigtigt, der skal også sukker i denne blanding) og de hakkede mandler og bland det hele let sammen, men igen, det skal IKKE samles men stadig være smuldrende.
  • Blandingen fordeles over æblerne - og hertil kan din æblekage forberedes i forvejen.
  • Kagen sættes i en 200 °C varm ovn, hvor en bagt æblekage skal bages i ca. 30-40 minutter.

Næringsindhold

Bagt æblekage med smuldredej
Mængde pr. portion
Kalorier
485
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
45
mg
15
%
Natrium
 
136
mg
6
%
Kalium
 
231
mg
7
%
Kulhydrater
 
73
g
24
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
50
g
56
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
592
IU
12
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
52
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Bagt æblekage med smuldredej serveres straks, og altså gerne sammen med en kugle vaniljeis, flødeskum eller lidt creme fraiche.

Brugerne er også begejstret for den bagte æblekage

Fandt opskriften via en googling, og den er netop blevet en ny favorit i husholdet. Super enkel, super smag! Hurra! VH Terse.

Faldt tilfældigt over din blog, og denne opskrift. Lavede æblekagen her til aften, og nøj den smagte godt! Stort hit 😀 VH Vanessa.

Se disse opskrifter:

  • Orangesnegle med appelsin og nougat
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
  • Sådan laver du frosting til dine kager
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan
  • Småkager med lakrids og tranebær

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required