• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
øllebrød
Øllebrød er en klassisk dansk ret, som både kan spises til morgenmad og dessert. Her lavet med hvidtøl og lidt appelsin. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Opskrift på øllebrød lavet fra bunden

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en simpel og god opskrift på øllebrød. Med skiver af rugbrød, hvidtøl og lidt appelsin. Spises som morgenmad eller dessert.

Øllebrød er en gammel dansk ret, som du kan nyde enten som morgenmad eller som en lækker dessert.

Der findes utallige opskrifter på øllebrød, men du skal absolut prøve denne, der laves med groft rugbrød, hvidtøl og lidt appelsin. Den smager fremragende.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på øllebrød

øllebrød

Øllebrød

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 pakke rugbrød med kerner, af de små pakker
  • 2 flasker hvidtøl
  • 11 spsk. brun farin
  • 1 spsk. honning flydende
  • Lidt appelsinskal
  • 0,5 appelsin saften fra den
  • rørsukker efter smag
  • flødeskum tilsat lidt vaniljesukker
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rugbrød brækkes i mindre stykker og kommes i en gryde.
  • Hvidtøl hældes over sammen med brun farin, honning og appelsinskal.
  • Lad din øllebrød koge ved svag varme til klumperne kan røres ud, rør i det ofte, så det ikke brænder på.
  • Når brødet er kogt ud, røres det godt i gennem og det smages til med rørsukker efter ønske.
  • Fisk appelsinskallerne op, tilsæt friskpresset appelsinsaft og smag din øllebrød til igen.

Noter

Øllebrød serveres varm med iskoldt flødeskum, som er rørt op med lidt vanilijsukker.

Du kan lægge rugbrød i blød natten over, men det behøves slet ikke. Jeg bruger brød med kerner, fordi jeg godt kan lide at der er tekstur i det, men der kan selvfølgelig bruges brød uden.

Se flere opskrifter

  • et billede med gammeldags æblekage
    Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner
  • billede med hjemmelavet koldskål
    Koldskål - nem og simpel opskrift med kærnemælk
  • billede med rugbrødslagkage
    Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtorte
  • billede med hjemmelavet tiramisu
    Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Se disse opskrifter:

  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Nem kalvegryde med squash og champignon
  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required