• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Morgenmad » Sådan laver du spejlæg på panden
billede med spejlæg
Du skal beregne to spejlæg pr. person, og æggene steges naturligvis på panden. Foto: iStock.com.

Sådan laver du spejlæg på panden

Opdateret: 28. jan 2023 · Udgivet: 2. nov 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med spejlæg

Spejlæg

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 4 æg
  • 1 spsk. smør
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom en spisefuld smør på en middelvarm pande. Du får de bedste spejlæg, hvis du steger dem ved en middel varme.
  • Slå æggene ud i en lille skål, og hæld dem forsigtigt på panden, så de ikke flyder for meget ud.
  • Lad nu æggene stege på panden uden at røre dem, og stegetiden er nogle minutter. Afhængig af hvordan du ønsker dem.
  • Lige inden spejlæggene er klar, giver du dem lidt salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Spejlæg
Mængde pr. portion
Kalorier
176
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
342
mg
114
%
Natrium
 
1333
mg
58
%
Kalium
 
123
mg
4
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
650
IU
13
%
Calcium
 
52
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Spejlæg er altid populært til morgenmad, frokost, biksemad og meget andet, og her er opskrift og fremgangsmåde med de gode tips og tricks.

Sådan laver du de perfekte spejlæg, der altid sidder lige i skabet.

Du skal typisk beregne to æg pr. person, og du skal helst stege æggene i lidt smør.

Desuden får du de bedste spejlæg ved, at stege dem ved middel varme. De kan steges på den ene side, eller spejlæggene kan vendes, så de steges på begge sider.

Du skal vente med at krydre med salt og peber til sidst.

Opskrift på spejlæg

billede med spejlæg

Spejlæg

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 4 æg
  • 1 spsk. smør
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom en spisefuld smør på en middelvarm pande. Du får de bedste spejlæg, hvis du steger dem ved en middel varme.
  • Slå æggene ud i en lille skål, og hæld dem forsigtigt på panden, så de ikke flyder for meget ud.
  • Lad nu æggene stege på panden uden at røre dem, og stegetiden er nogle minutter. Afhængig af hvordan du ønsker dem.
  • Lige inden spejlæggene er klar, giver du dem lidt salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Spejlæg
Mængde pr. portion
Kalorier
176
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
342
mg
114
%
Natrium
 
1333
mg
58
%
Kalium
 
123
mg
4
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
650
IU
13
%
Calcium
 
52
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Ønskes spejlæg spejlet på begge sider, ja så vendes de blot inden er helt stegt færdige, og de skal blot have kort tid på den anden side.

Spejlæggene serveres straks sammen med toastbrød, et stykke rugbrød eller evt. sammen med biksemad.

Se flere æggeopskrifter:

Sådan laver du den bedste omelet

Æggekage i ovn med bacon og tomat

Røræg - opskrift på scrambled eggsKoge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

Se disse opskrifter:

  • Æggemuffins med bacon
  • Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet
  • Hummus - nem og hjemmelavet med kikærter
  • Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager
  • Pasta med kantareller og skinke
  • Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

skinkestang

Skinkestang - butterdej med skinke

billede med aperol spritz

Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer

hjemmelavede croutoner

Croutoner - opskrift på sprøde brødcroutoner

pandekager med oksekød og grøntsager

Pandekager med oksekød og grøntsager

hjemmelavet kagecreme

Kagecreme - opskrift på hjemmelavet vaniljecreme

lagkagehusets blommekage

Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

kartoffel porre suppe opskrift

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

billede med cowboygryde med oksekød og chili

Cowboygryde med oksekød og chili

billede til bagt æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med smuldredej

Billede med koteletter med spidskål i rygeostcreme

Koteletter med spidskål i rygeostcreme

løgsuppe med krydrede kødboller

Løgsuppe med krydrede kødboller

billede med nøddebund

Nøddebund med jordbær og flødeskum

billede gammeldags æggekage i pande

Gammeldags æggekage med bacon

billede med sandkage

Lækker sandkage med revet citronskal

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required