Spejlæg er altid populært til morgenmad, frokost, biksemad og meget andet, og her er opskrift og fremgangsmåde med de gode tips og tricks.
Sådan laver du de perfekte spejlæg, der altid sidder lige i skabet.
Du skal typisk beregne to æg pr. person, og du skal helst stege æggene i lidt smør.
Desuden får du de bedste spejlæg ved, at stege dem ved middel varme. De kan steges på den ene side, eller spejlæggene kan vendes, så de steges på begge sider.
Du skal vente med at krydre med salt og peber til sidst.
Opskrift på spejlæg

Ingredienser
- 4 æg
- 1 spsk. smør
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom en spisefuld smør på en middelvarm pande. Du får de bedste spejlæg, hvis du steger dem ved en middel varme.
- Slå æggene ud i en lille skål, og hæld dem forsigtigt på panden, så de ikke flyder for meget ud.
- Lad nu æggene stege på panden uden at røre dem, og stegetiden er nogle minutter. Afhængig af hvordan du ønsker dem.
- Lige inden spejlæggene er klar, giver du dem lidt salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Ønskes spejlæg spejlet på begge sider, ja så vendes de blot inden er helt stegt færdige, og de skal blot have kort tid på den anden side.
Spejlæggene serveres straks sammen med toastbrød, et stykke rugbrød eller evt. sammen med biksemad.
Se flere æggeopskrifter:
Sådan laver du den bedste omelet
Æggekage i ovn med bacon og tomat
Røræg - opskrift på scrambled eggsKoge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes
Kom med din kommentar