Få den bedste opskrift på smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg. De pandestegte kartofler kan bruges som tilbehør til mange kødretter.
Prøv disse smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg som tilbehør til din aftensmad, og kartoflerne er meget nemme at tilberede.
Her anvendes små kartofler med skind, der ofte sælges i supermarkedet som nemme kartofler, og det er da også lige hvad det er.
Her koges kartoflerne nemlig først, hvorefter de steges færdige på panden sammen med lidt rosmarin og knust hvidløg. Er du vild med hvidløg, kan der tilsættes et par fed mere.
Opskrift på smørstegte kartofler

Ingredienser
- 750 g kartofler små kartofler med skind
- 1 tsk. groft salt
- 3 fed hvidløg knuste
- 2 spsk. rosmarin
- 2 spsk. smør + lidt olivenolie til stegning
- flagesalt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl kartofler og kom dem i en gryde med vand, salt og lidt frisk rosmarin, lad dem koge til de er næsten møre. Damp dem tørre. Kogetiden er ca. 10 minutter.
- Opvarm smør og olivenolie på en pande ved middelhøj varme.
- Kom de små og kogte kartofler på panden sammen med knuste fed hvidløg og lidt frisk rosmarin.
- Lad de smørstegte kartofler stå og hygge sig til de bliver gyldne og let sprøde. Vend rundt i dem af og til, men ikke for tit, da de skal have lidt farve.
- Krydr med flagesalt og friskkværnet peber inden de serveres.
Næringsindhold
Noter
De smørstegte kartofler serveres straks som tilbehør til eks. roastbeef, en oksemørbrad eller culottesteg.
Kom med din kommentar