• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg er perfekte som tilbehør til mange kødretter, kartoflerne smager fantastisk godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

Del gerne opskriften:
Facebook13PinterestMessengerEmailPrintSMS
13
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg. De pandestegte kartofler kan bruges som tilbehør til mange kødretter.

Prøv disse smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg som tilbehør til din aftensmad, og kartoflerne er meget nemme at tilberede.

Her anvendes små kartofler med skind, der ofte sælges i supermarkedet som nemme kartofler, og det er da også lige hvad det er.

Her koges kartoflerne nemlig først, hvorefter de steges færdige på panden sammen med lidt rosmarin og knust hvidløg. Er du vild med hvidløg, kan der tilsættes et par fed mere.

Opskrift på smørstegte kartofler

billede med smørstegte kartofler

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

5 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler små kartofler med skind
  • 1 tsk. groft salt
  • 3 fed hvidløg knuste
  • 2 spsk. rosmarin
  • 2 spsk. smør + lidt olivenolie til stegning
  • flagesalt friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl kartofler og kom dem i en gryde med vand, salt og lidt frisk rosmarin, lad dem koge til de er næsten møre. Damp dem tørre. Kogetiden er ca. 10 minutter.
  • Opvarm smør og olivenolie på en pande ved middelhøj varme.
  • Kom de små og kogte kartofler på panden sammen med knuste fed hvidløg og lidt frisk rosmarin.
  • Lad de smørstegte kartofler stå og hygge sig til de bliver gyldne og let sprøde. Vend rundt i dem af og til, men ikke for tit, da de skal have lidt farve.
  • Krydr med flagesalt og friskkværnet peber inden de serveres.

Næringsindhold

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg
Mængde pr. portion
Kalorier
201
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
15
mg
5
%
Natrium
 
639
mg
28
%
Kalium
 
810
mg
23
%
Kulhydrater
 
34
g
11
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
210
IU
4
%
Vitamin C
 
38
mg
46
%
Calcium
 
41
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De smørstegte kartofler serveres straks som tilbehør til eks. roastbeef, en oksemørbrad eller culottesteg.

Se flere kartoffelopskrifter

  • brasede kartofler
    Brasede kartofler - sådan laver du brasekartofler
  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • cremede flødekartofler i ovn opskrift
    Super nemme flødekartofler i ovn
  • bagte kartofler bagekartofler
    Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Se disse opskrifter:

  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Majs i mikroovn - den nemme guide

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med grillet kylling på dåse

Sådan laver du grillet kylling på dåse

billede til forloren and med timiankartofler

Forloren and med timiankartofler

et billede med pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling og grøntsager

billede til rød karry suppe med mango og kylling

Rød karry suppe med mango og kylling

billede til æggekage i ovn

Æggekage i ovn med bacon og tomat

billede til gammeldags hønsekødssuppe

Gammeldags hønsekødssuppe

Tortilla med hakket oksekød og avocadosalsa

Tortilla med hakket oksekød - nemme oksekødstortillas

billede med andesovs

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

billede med kanelsnegle med lækkert remoncefyld

Verdens bedste kanelsnegle med lækker remonce

billede med koldhævede boller

Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

billede til butterdejspakker med kylling og æg

Butterdejspakker med kylling og æg

billede med squashkage

Nem squashkage - hvad kan man bruge squash til?

billede med råcreme og frugtsalat

Opskrift på råcreme og frugtsalat

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required