• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtorte
billede med rugbrødslagkage
Et stykke rugbrødslagkage, der er er lagkage lavet med rugbrød, chokolade og flødeskum. Kagen er sønderjysk, og kaldes også for en brødtorte. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtorte

Opdateret: 21. jan 2023 · Udgivet: 22. aug 2022 af Newyorker By Heart · 1 kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook44PinterestMessengerEmailPrintSMS
44
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på sønderjysk rugbrødslagkage, der også kaldes brødtorte. En lækker lagkage med rugbrød, chokolade og flødeskum.

Rugbrødslagkage er en fast bestanddel af det berømte sønderjyske kaffebord, og kagen går også under navnet brødtorte.

Men uanset hvad man kalder den, så er det en virkelig lækker lagkage, der laves af bla. rugbrød, flødeskum og chokolade. Og den smager himmelsk godt.

Du kan med fordel bage bundene dagen før, og du skal bruge en springform med en diameter på ca. 20-22 centimeter, og de kolde bunde kan du så dele i 2 eller 3 lag.

Den sønderjyske rugbrødslagkage er beregnet til 8 personer.

Opskrift på rugbrødslagklage

billede med rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtorte

4.86 fra 7 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 6 æg delt i hvider og blommer
  • 200 g rugbrød uden kerner
  • 150 g rørsukker eller alm. sukker
  • 2 spsk. kakao usødet
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 50 g hasselnøddekerner finthakket
  • 1 spsk. smør til formen

Fyld i rugbrødslagkage

  • ½ liter piskefløde
  • 50 g mørk chokolade hakket
  • 50 g hasselnøddekerner grofthakket
  • 100 g solbærsyltetøj eller mere
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forvarm din ovn til 180 °C (ikke varmluft).
  • Bræk rugbrød i mindre stykker og kør det i en foodprocessor til det er findelt (det kan også rives på et rivejern). Tag brødet op og hak derefter hasselnødderne der skal i bundene, fint.
  • Kom æggeblommer i en skål sammen med rørsukker, og pisk det lyst og luftigt med en el-mikser.
  • Derefter tilsættes rugbrød, bagepulver, kartoffelmel, finthakkede hasselnødder og usødet kakao. Rør det sammen til alt er godt blandet.
  • Pisk hviderne helt stive og vend dem i, i små portioner. Det er vigtigt at de vendes i og IKKE røres i. Luften skal bevares, så bundene hæver og bliver luftige.
  • Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne godt med smør.
  • Hæld dejen i formen og sæt den i ovnen. Bag den i ca. 35-45 minutter (husk ovne er forskellige, så bagetiden kan variere). Brug en tandstikker til at tjekke at den er gennembagt. Klik her og start det smarte minutur med indstillet bagetid på rugbrødslagkagen.
  • Tag ud og lad den afkøle lidt i formen, inden springformens ring fjernes og den afkøles helt - gerne til næste dag.
  • Når bunden er helt kold - eller næste dag - deles den i 2 eller 3 bunde.
  • Pisk fløde til flødeskum og hak chokolade og nødder.
  • Samling af brødtorte: Læg den nederste bund på et fad og smør den med et lag solbærsyltetøj, derefter et lag flødeskum og sådan forsættes der.
  • Slut af med at pynte din rugbrødslagkage med flødeskum, chokolade og nødder.

Næringsindhold

Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtorte
Mængde pr. portion
Kalorier
564
% Daglig værdi*
Fedt
 
38
g
58
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
198
mg
66
%
Natrium
 
505
mg
22
%
Kalium
 
304
mg
9
%
Kulhydrater
 
48
g
16
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
31
g
34
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
1154
IU
23
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
101
mg
10
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Sønderjysk rugbrødslagkage serveres gerne til kaffen, men den kan altså sagtens nydes uden det store sønderjyske kaffebord.

Lagkagen, eller brødtorten, er perfekt som den er.

Der kan også bruges friske bær til kagen, både mellem lagene og som pynt. Det er op til dig.

Se flere skønne kager

  • billede med jordbærmousse kage
    Jordbærmousse kage uden hvedemel
  • et billede med lagkage med hindbær og makroner
    Lækker lagkage med hindbær, makron og flødeskum
  • billede med sandkage
    Lækker sandkage med revet citronskal
  • billede med cheesecake
    Manhattanstyle strawberry cheesecake
  • øllebrød
    Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • billede med rabarbercrumble
    Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

Se disse opskrifter:

  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Store Daim muffins med banan
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Majlis

    august 26, 2023 at 1:31 pm

    Virkelig god brø’tort!
    Hilsen en ægte sønderjyde

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med grillet kylling på dåse

Sådan laver du grillet kylling på dåse

et billede med langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

billede med verdens nemmeste bananpandekager

Bananpandekager

billede med mazarinkage

Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos - lækker opskrift

billede til brownie med valnødder

Lækker brownie med valnødder

billede med havregrød

Havregrød med banan og blåbær

billede med varm chokolade og kakao med flødeskum

Varm chokolade med flødeskum

billede med klassisk dansk kartoffelsalat

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk

billede med eksotisk mørbrad

Eksotisk mørbrad med kokosmælk og ris

billede med hjemmebagte burgerboller

Hjemmebagte burgerboller

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required