• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)
billede til pandebøf med kartoffelbåde
Pandebøf med kartoffelbåde er en lækker hverdagsret, der samtidig er meget nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

Del gerne opskriften:
Facebook19PinterestMessengerEmailPrintSMS
19
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en lækker opskrift på pandebøf med kartoffelbåde, der er meget nem at lave uden for mange mærkelige ingredienser. En god hverdagsret.

Pandebøf med kartoffelbåde er en lækker, nem og smagfuld ret, som virkelig kan anbefales.

Det er en god hverdagsret, fordi den er nem og hurtig at lave, og den har desuden ikke nogen underlige ingredienser. Og så er den nem at variere.

Opskrift på pandebøf

billede til pandebøf med kartoffelbåde

Pandebøf med kartoffelbåde

4.67 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Pandebøf

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 løg hakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 fed hvidløg presset
  • 1 spsk. rosmarin nåle, finthakket
  • 1 tsk. græsk krydderi (Santa Maria)
  • 1½ dl madlavningsfløde 18%
  • 1½ tsk. kalvebouillon flydende koncentrat
  • 1 håndfuld blommetomater skåret i tern
  • 150 g feta afdryppet, eller så meget du synes

Kartoflerbåde

  • 800 g kartofler skrællet og skåret i både
  • 2 spsk. olivenolie
  • groft salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Dup kartofler helt tørre, dryp lidt olie over og drys med groft salt. Vend det hele godt rundt, så olien lægger sig om hver eneste kartoffel.
  • Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, så de ligger i et lag og ikke rører hinanden.
  • Sæt dem i en 225 grader varm ovn i ca. 20 minutter.
  • Kom lidt olie på en pande og sauter løget, til det begynder at blive gyldent i kanterne.
  • Rør en fars af det hakkede oksekød, æg, salt, friskkværnet peber, det sauterede løg, hvidløg, græsk krydderi og rosmarin.
  • Kom evt. lidt mere olie på den pande som løget har stegt på og bred farsen ud, så det fylder hele panden som en pandebøf.
  • Steg pandebøffen ved middel høj varme i 5 minutter.
  • Hæld overskydende fedt fra panden og brug et låg, til at vende pandebøffen med.
  • Steg i 2-3 minutter på den anden side.
  • Skru ned for varmen og hæld madlavningsfløde, flydende bouillon, tomater, feta og finthakket rosmarin ved. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 5 minutter.

Næringsindhold

Pandebøf med kartoffelbåde
Mængde pr. portion
Kalorier
792
% Daglig værdi*
Fedt
 
55
g
85
%
Mættet fedt
 
24
g
150
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
21
g
Kolesterol
 
205
mg
68
%
Natrium
 
1717
mg
75
%
Kalium
 
1312
mg
37
%
Kulhydrater
 
41
g
14
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
791
IU
16
%
Vitamin C
 
43
mg
52
%
Calcium
 
280
mg
28
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Pandebøf serveres straks sammen med kartoffelbådene. Dertil gerne en lækker salat, og det kunne være denne spidskålssalat.

Se flere opskrifter med hakket oksekød

  • billede med farsbrød med bacon
    Farsbrød med bacon og BBQ sauce
  • billede til hjemmelavet burger med kryddermayo
    Hjemmelavet burger med kryddermayo
  • billede med kartoffelfad
    Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • billede til opskrifter med hakket oksekød
    Opskrifter med hakket oksekød
  • billede med pariserbøf
    Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • billede med sloppy joe
    Sloppy Joe - opskrift på burger med kødsovs

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Chicken parmesan - klassisk italiensk ret
  • Laks med bacon og pasta
  • Lammekoteletter med chili og sorte oliven

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

billede med hummus

Hummus - nem og hjemmelavet med kikærter

billede til hel svinemørbrad i ovn

Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift

Mazarintærte med nougat

Mazarintærte med nougat

billede med gullasch eller gullash

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

billede med braiseret oksebov

Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret

billede med nem pizzadej til hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza

billede med linsesalat

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

billede med grillet and

Grillet and med ahornsirup og mango chutney

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

billede med kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg - kogetid og temperatur

billede med pølsehorn

Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required