Her får du de bedste opskrifter med bacon. En række lækre og spændende baconretter, der altid er populære. Få også fakta og viden om bacon.
Elsker du bacon kan du roligt kaste dig over disse opskrifter med bacon, hvor du kan lave en række skønne baconretter.
Baconen er jo lækkert som sprøde skiver, men den er også smagsgiver i mange retter, og mange vil kalde den et særligt krydderi.
Fakta om bacon
Vi starter lige med lidt fakta om bacon. Bacon er en type kød, der typisk produceres af ryg og side af en gris:
- Produktion: Bacon laves typisk ved at tørre, ryge eller saltet svinekød.
- Smag: Bacon har en kraftig, sød-salt smag og er ofte tæt og sprød i teksturen.
- Ernæring: Bacon er en kalorie- og fedtrig fødevare, der kan indeholde høje mængder af natrium og kolesterol.
- Brug: Bacon er almindeligt brugt som tilbehør eller topping til en række forskellige retter, herunder morgenmad, sandwich, salater og pastaretter.
- Kultur: Bacon er en populær fødevare i mange kulturer over hele verden, og den har været en del af menneskers kost i tusindvis af år.
- Trends: Bacon har været en del af en række madtrends, herunder "bacon mania," hvor bacon er blevet brugt på en række forskellige, unikke og kreative måder.
Opskrifter med bacon
Og her får du en række spændende opskrifter med bacon.
Forloren hare med bacon
Forloren hare er en af de traditionelle danske retter, hvor et farsbrød pakkes ind i baconskiver. Det giver også en fantastisk sovs.
Svinemørbrad med bacon
Det er også godt at pakke magre stykker kød ind i bacon, som eksempelvis svinemørbrad.
Æggekage med bacon
Når vi taller baconretter, ja så kommer vi selvfølgelig ikke uden om den traditionelle æggekage med bacon. Æggekagen laves nemt i ovnen.
Kartoffel porre suppe med bacon
Bacon er fremragende som pynt og smagsgiver - blandt andet på denne fantastiske kartoffel porre suppe.
Bacontærte med porrer og kartofler
Du skal heller ikke snyde dig selv for denne lækre bacontærte med porrer og kartofler.
Mørbradgryde med bacon
Bacon hører også til en klassisk mørbradgryde, hvor den giver gryderetten en dejlig smag.
Stegt blomkål med bacon
Prøv også denne lækre opskrift på blomkål med bacon.
Opskrift på hjemmelavet bacon
Her er en opskrift til at lave røget bacon derhjemme. Og det er ikke så svært.
Ingredienser:
- 1 kg svinebryst
- ½ kop salt
- ¼ kop sukker
- 2 spsk sort peber
- 2 spsk paprika
- 1 spsk tørret timian
Udstyr:
- Bøtte med låg
- Skærebræt
- Kniv
- Røgeovn eller en kuglegrill med en rygeboks
Fremgangsmåde:
- Skær svinebryst ud i passende størrelse på skærebrættet.
- Tilsæt salt, sukker, sort peber, paprika, og tørret timian en bøtte med låg.
- Rør ingredienserne sammen indtil de er jævnt fordelt.
- Læg svinekødet ti bøtten, og massér blandingen godt ind i kødet.
- Læg låg på og sæt den et køligt sted i 3-5 dage. Massér kødet med krydderiblandingen hver dag.
- Efter 3-5 dage, tør kødet af med et stykke køkkenrulle for at fjerne overskydende marinade.
- Fyld rygeboksen med tørt træ, såsom ahorn eller bøg, og tænd den. Lad røgen stige til en temperatur på ca. 45 grader.
- Ryg svinekødet i 6-7 timer, indtil det har den ønskede røgsmag.
- Server og nyd den hjemmelavede bacon.
Bemærk: Du kan justere mængden af krydderier efter din egen smag, og tilpasse tiden efter hvor kraftig en røgsmag du ønsker i din bacon.