• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Risengrød
billede med risengrød
De fleste elsker sådan en skål risengrød med kanelsukker, og du kan vælge enten at lave risengrøden i en gryde, i din ovn eller lade grøden koge færdig under en dyne i sengen. Foto: iStock.com.

Risengrød

Opdateret: 7. okt 2024 · Udgivet: 13. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med risengrød

Risengrød

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 200 g grødris
  • 1 liter sødmælk
  • 0,5 tsk. salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kog vand op i en gryde og tilsæt grødris.
    2 dl vand, 200 g grødris
  • Lad risene koge i nogle minutter, så risene næsten har opsuget al vandet.
  • Tilsæt sødmælk, rør rundt og pas på din risengrød ikke brænder fast.
    1 liter sødmælk
  • Kog risengrøden næsten op under omrøring, og skru derefter ned på lav varme, hvor grøden koges i ca. 30 minutter. Du skal røre i grøden undervejs, så den ikke brænder på! Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid. Kogetiden kan være nogle minutter længere, men smag dig frem.
  • Den færdigkogte risengrød smages til med lidt salt, men selvfølgelig ikke hvis grøden skal bruges til en risalamande.
    0,5 tsk. salt

Næringsindhold

Risengrød
Mængde pr. portion
Kalorier
329
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
30
mg
10
%
Natrium
 
337
mg
15
%
Kalium
 
413
mg
12
%
Kulhydrater
 
51
g
17
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
405
IU
8
%
Calcium
 
311
mg
31
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
FacebookPinterestMessengerEmailPrintSMS
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på risengrød. Den klassiske grød med grødriis og mælk, som du kan lave i en gryde, din ovn eller under dynen.

Her er den perfekte guide til kogning af risengrød i gryde, i ovn, mikroovn og under en dyne i sengen. Der er nemlig masser af muligheder for at lave den skønneste grød med ris.

Opskriften er beregnet til fire personer, men husk at udelade saltet, hvis du koger grød til en risalamande.

Opskrift på risengrød

billede med risengrød

Risengrød

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 200 g grødris
  • 1 liter sødmælk
  • 0,5 tsk. salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kog vand op i en gryde og tilsæt grødris.
    2 dl vand, 200 g grødris
  • Lad risene koge i nogle minutter, så risene næsten har opsuget al vandet.
  • Tilsæt sødmælk, rør rundt og pas på din risengrød ikke brænder fast.
    1 liter sødmælk
  • Kog risengrøden næsten op under omrøring, og skru derefter ned på lav varme, hvor grøden koges i ca. 30 minutter. Du skal røre i grøden undervejs, så den ikke brænder på! Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid. Kogetiden kan være nogle minutter længere, men smag dig frem.
  • Den færdigkogte risengrød smages til med lidt salt, men selvfølgelig ikke hvis grøden skal bruges til en risalamande.
    0,5 tsk. salt

Næringsindhold

Risengrød
Mængde pr. portion
Kalorier
329
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
30
mg
10
%
Natrium
 
337
mg
15
%
Kalium
 
413
mg
12
%
Kulhydrater
 
51
g
17
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
405
IU
8
%
Calcium
 
311
mg
31
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Risengrød serveres straks med en smørklat og kanelsukker. Den er perfekt til jul, men bestemt også andre tider på året.

Har du en rest risengrød tilbage, kan du bruge den til klatkager.

Risengrød i ovn

Du kan også meget nemt lave din risengrød i ovn, og den bliver også fremragende.

Du skal bruge samme mængde ingredienser som i den traditionelle opskrift, men fremgangsmåden er en smule anderledes:

Kom vand og grødris i en gryde og bring det i kog ved middelvarme, rør i det.

Når grynene næsten har suget alt vandet, så tilsæt mælk og lidt salt. Bring det i kog under konstant omrøring. Når det er lige er kommet op til kogepunktet så hæld det i en stegeso/gryde eller stort fad. Hvis du ikke har låg til, så lav et tætsluttende et ud af stanniol.

Sæt i ovn ved 175 grader varmluft i ca. 1½ time, rør i det 2-3 gange undervejs, så det ikke brænder på. Tag det ud når det har den rette, tykke konsistens. Server med en god klar smør og kanelsukker.

Risengrød under dynen i din seng

Et andet trick er, at lave din risengrød under en dyne i din seng. Det sparer lidt på strømmen.

Her koges grøden op med mælk, hvorefter den stilles på en avis i sengen, og dynen lægges godt omkring. Der skal selvfølgelig være låg på gryden.

Lad gryden stå i et par timer under dynen, hvorefter risengrøden hurtigt koges op og smages til med salt. Det er nemt.

I mikroovn

Du kan såmænd også lave risengrøden i en mikroovn.

Her kommer du alle ingredienserne i en skål eller fad, der kan tåle at gå i mikroovnen.

Giv grøden ca. 45 minutter ved halv effekt, og her behøver du ikke rører i grøden undervejs. Og du slipper for en risengrød, der er brændt på.

Se flere juleopskrifter

  • billede med andesovs
    Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce
  • billede med andesteg - langtidsstegt and
    Andesteg - opskrift på langtidsstegt and
  • billede med brunede kartofler
    Brunede kartofler - brune sukkerkartofler
  • billede med glaseret skinke
    Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

Se disse opskrifter:

  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts
  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Wraps med kylling, avocado, bacon og mango

bagte kartofler bagekartofler

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

billede med Tortellini salat med kylling og peberfrugt

Tortellini salat med kylling og peberfrugt

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

verdens bedste kokostoppe med chokolade

Verdens bedste kokostoppe med chokolade

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

billede med thousand island dressing

Hjemmelavet Thousand Island dressing

avocadosala

Nem avocadosalsa - opskrift på salsa med avocado

Bradepandetærte med fars og fetaost

Bradepandetærte med fars og fetaost

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

tærte med bacon og broccoli

Tærte med bacon og broccoli

billede med kyllingespyd

Kyllingespyd marineret med soja og honning

billede med blomkål kogetid

Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt

gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required