Her er den perfekte opskrift på risengrød i ovn. En nem guide til hvordan du laver risengrøden i ovnen uden grøden brænder på.
Risengrød i ovn er en nem måde, at lave risengrøden på, og her brænder grøden ikke på .
Det er super nemt, et minimum af omrøring og nem rengøring bagefter. Det kan klart anbefales.
Her er risengrøden lavet i en stegeso af glas, men en rigtig rømertopf kan selvfølgelig også bruges, ligesom en Le Creuset gryde også vil være perfekt (husk at tjekke at knoppen på låget kan tåle at komme i ovnen) eller en anden ovnfast gryde/fad.
Risengrøden kan serveres som den er - eller udelad salt, og brug grøden til en lækker risalamande.
Opskrift på risengrød i ovn

Ingredienser
- 2 dl vand
- 200 g grødris evt. fra Pama
- Lidt salt udelades hvis grøden er til risalamande
- 1 liter sødmælk
Sådan gør du
- Kom vand og grødris i en gryde og bring det i kog ved middel varme, rør i det.
- Når grynene næsten har suget alt vandet, så tilsæt mælk og lidt salt.
- Bring det i kog under konstant omrøring.
- Når det er lige er kommet op til kogepunktet så hæld det i en stegeso/gryde eller stort fad. Hvis du ikke har låg til, så lav et tætsluttende et ud af stanniol.
- Sæt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 1½ time, rør i det 2-3 gange undervejs, så din risengrød i ovn ikke brænder på.
Næringsindhold
Noter
Din risengrød i ovn tages den ud, når det har den rette, tykke konsistens.
Serveres med en god klar smør og kanelsukker.
Kom med din kommentar