• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Opskrift på risengrød i ovn
billede til risengrød i ovn
Du kan nemt lave en lækker risengrød i ovn, og det er meget nemt med denne opskrift. Risengrøden serveres med kanelsukker. Foto: iStock.com.

Opskrift på risengrød i ovn

Opdateret: 23. dec 2022 · Udgivet: 23. dec 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Her er den perfekte opskrift på risengrød i ovn. En nem guide til hvordan du laver risengrøden i ovnen uden grøden brænder på.

Risengrød i ovn er en nem måde, at lave risengrøden på, og her brænder grøden ikke på .

Det er super nemt, et minimum af omrøring og nem rengøring bagefter. Det kan klart anbefales.

Her er risengrøden lavet i en stegeso af glas, men en rigtig rømertopf kan selvfølgelig også bruges, ligesom en Le Creuset gryde også vil være perfekt (husk at tjekke at knoppen på låget kan tåle at komme i ovnen) eller en anden ovnfast gryde/fad.

Risengrøden kan serveres som den er - eller udelad salt, og brug grøden til en lækker risalamande.

Opskrift på risengrød i ovn

billede til risengrød i ovn

Opskrift på risengrød i ovn

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Tid: 1 time t 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 200 g grødris evt. fra Pama
  • Lidt salt udelades hvis grøden er til risalamande
  • 1 liter sødmælk
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom vand og grødris i en gryde og bring det i kog ved middel varme, rør i det.
  • Når grynene næsten har suget alt vandet, så tilsæt mælk og lidt salt.
  • Bring det i kog under konstant omrøring.
  • Når det er lige er kommet op til kogepunktet så hæld det i en stegeso/gryde eller stort fad. Hvis du ikke har låg til, så lav et tætsluttende et ud af stanniol.
  • Sæt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 1½ time, rør i det 2-3 gange undervejs, så din risengrød i ovn ikke brænder på.

Næringsindhold

Opskrift på risengrød i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
334
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
31
mg
10
%
Natrium
 
101
mg
4
%
Kalium
 
425
mg
12
%
Kulhydrater
 
52
g
17
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
418
IU
8
%
Calcium
 
320
mg
32
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Din risengrød i ovn tages den ud, når det har den rette, tykke konsistens.

Serveres med en god klar smør og kanelsukker.

Se flere opskrifter

  • billede med klatkager
    Opskrift på de bedste klatkager af risengrød
  • billede til risalamande med kirsebærsauce
    Risalamande
  • billede med risengrød
    Risengrød

Se disse opskrifter:

  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Rodfrugt biksemad med halloumi
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce
  • Bagt blomkålssalat med lækker dressing

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med grove pølsehorn med gulerødder

Grove pølsehorn med gulerødder

billede med creme brulee

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

et billede med hjemmelavet lasagne

Lasagne

blødkogt æg

Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

billede med havregrynsboller

Havregrynsboller - nemme morgenboller

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

chokoladetærte med karamel og marcipan

Chokoladetærte med karamel og marcipan

billede med brombærmarmelade syltetøj

Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

billede med grove pitabrød

Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

øllebrød

Opskrift på øllebrød lavet fra bunden

kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

billede til gammeldags hønsekødssuppe

Gammeldags hønsekødssuppe

billede til hjemmelavet burger med kryddermayo

Hjemmelavet burger med kryddermayo

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required