• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Dessert

billede til risengrød i ovn
Du kan nemt lave en lækker risengrød i ovn, og det er meget nemt med denne opskrift. Risengrøden serveres med kanelsukker. Foto: iStock.com.

Opskrift på risengrød i ovn

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Opskrift på risengrød i ovn
  2. Opskrift på risengrød i ovn
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du 
  5. Næringsindhold
  6. Noter
  7. Se flere opskrifter
5 fra 1 bruger

Her er den perfekte opskrift på risengrød i ovn. En nem guide til hvordan du laver risengrøden i ovnen uden grøden brænder på.

Risengrød i ovn er en nem måde, at lave risengrøden på, og her brænder grøden ikke på .

Det er super nemt, et minimum af omrøring og nem rengøring bagefter. Det kan klart anbefales.

Her er risengrøden lavet i en stegeso af glas, men en rigtig rømertopf kan selvfølgelig også bruges, ligesom en Le Creuset gryde også vil være perfekt (husk at tjekke at knoppen på låget kan tåle at komme i ovnen) eller en anden ovnfast gryde/fad.

Risengrøden kan serveres som den er - eller udelad salt, og brug grøden til en lækker risalamande.

Opskrift på risengrød i ovn

billede til risengrød i ovn

Opskrift på risengrød i ovn

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Tid: 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 200 g grødris evt. fra Pama
  • Lidt salt udelades hvis grøden er til risalamande
  • 1 liter sødmælk

Sådan gør du 

  • Kom vand og grødris i en gryde og bring det i kog ved middel varme, rør i det.
  • Når grynene næsten har suget alt vandet, så tilsæt mælk og lidt salt.
  • Bring det i kog under konstant omrøring.
  • Når det er lige er kommet op til kogepunktet så hæld det i en stegeso/gryde eller stort fad. Hvis du ikke har låg til, så lav et tætsluttende et ud af stanniol.
  • Sæt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 1½ time, rør i det 2-3 gange undervejs, så din risengrød i ovn ikke brænder på.

Næringsindhold

Opskrift på risengrød i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
334
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
31
mg
10
%
Natrium
 
101
mg
4
%
Kalium
 
425
mg
12
%
Kulhydrater
 
52
g
17
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
418
IU
8
%
Calcium
 
320
mg
32
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Din risengrød i ovn tages den ud, når det har den rette, tykke konsistens.

Serveres med en god klar smør og kanelsukker.

Se flere opskrifter

  • billede med klatkager
    Opskrift på de bedste klatkager af risengrød
  • billede med risengrød
    Opskrift på risengrød i gryde, ovn eller seng
  • billede til risalamande med kirsebærsauce
    Risalamande med kirsebærsauce
« Risalamande med kirsebærsauce
Stegetid på and i ovn - den nemme guide »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

Billede med koteletter med spidskål i rygeostcreme

Koteletter med spidskål i rygeostcreme

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

billede med pulled pork

Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.